Με απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας του κόμματος “Ελληνική Λύση” και του Κυριάκου Βελόπουλου “εξορίστηκε” στο νομό Γρεβενών ως υποψήφιος και όχι στην Α’ Θεσσαλονίκης ο βουλευτής Απόστολος Αβδελάς,  το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε σενάρια αποστασίας, έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα.

Ο κ. Αβδελάς, σχολιάζοντας προηγουμένως την απόφαση της επιτροπής και του Κυριάκου Βελόπουλου για αλλαγή εκλογικής περιφέρειας ανέφερε:

«Με τον Βελόπουλο ξεκίνησα εκεί θα παραμείνω, δεν έχω κανένα θέμα με τις καρέκλες.

Λίγο μετά την πρωτοφανή για τα ελληνικά πολιτικά χρονικά κίνηση “τιμωρίας” υποψηφίου, ήρθε η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης, με την οποία γίνεται γνωστό ότι ο κ. Αβδελάς θα είναι υποψήφιος στα Γρεβενά.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Μετά τις πρόσφατες, δυσάρεστες για εμάς, εξελίξεις σε σχέση με τους φερόμενους ως συνομιλητές της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Απόστολος Αβδέλας, με θάρρος και παρρησία, απέδειξε ότι η εμπλοκή του ονόματός του δεν έχει βάση, αποδεχόμενος την υποψηφιότητά του στο νομό Γρεβενών.

Η Ελληνική λύση ουδέποτε ανέχθηκε συμπεριφορές, οι οποίες ευτελίζουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, που εμπιστεύτηκαν και θα εμπιστευτούν ξανά το κόμμα μας στις 21 Μαΐου.

Όποιος βάζει την Ελλάδα και την υπηρεσία προς την πατρίδα πάνω από την καρέκλα το αποδεικνύει με πράξεις και όχι με λόγια. Άλλωστε ο Ελληνικός λαός έχει βαρεθεί τα λόγια και περιμένει από όλους πράξεις».