Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για τις υποψηφιότητες έκανε αναφορά στις περιπτώσεις της κ. Σπυράκη, της κ. Νικολάου και του κ. Χειμάρα, λέγοντας ότι το θέμα έχει κλείσει και δεν θα είναι υποψήφιοι, ενώ για τον κ. Παπαθανάση είπε ότι δεν έχει τεθεί θέμα.

Ο κ. Οικονόμου στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων χαρακτήρισε τις εκλογές της 21ης Μαΐου ως καθοριστική στιγμή για το μέλλον της χώρας και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία ζητεί ισχυρή εντολή με ένα αποτέλεσμα που θα καθορίσει τις μελλοντικές εξελίξεις και “που σε ένα περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για μία κυβέρνηση που θα εμπεδώσει σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά…”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι οι πολίτες, στις κάλπες θα απαντήσουν για το πώς θέλουν να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους. “Εμείς ζητάμε μία καθαρή εντολή ισχυρής Νέας Δημοκρατίας”, τόνισε. “Καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά δεν αντιμετώπισε τόσες εξωγενείς κρίσεις, όσες η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Παρά όλα αυτά, η κυβέρνηση τήρησε τη συμφωνία αλήθειας που είχε υπογράψει με τους πολίτες…”, πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα μη συμμετοχής στα ψηφοδέλτια του κ. Παπαθανάση και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι στις περιπτώσεις της κ. Σπυράκη, της κ. Νικολάου και του κ. Χειμάρα το θέμα έχει κλείσει.

Για την βίλα του Ραγκούση

Για τον κ. Ραγκούση ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για ερωτήματα σοβαρά που πρέπει να απαντηθούν. “Δεν είναι συνηθισμένο να παίρνει κάποιο δάνειο από τον οργανισμό εργατικής κατοικίας, για να φτιάχνει σπίτι με πισίνα”, σχολίασε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ. “Όλοι θέλουμε να συμβάλλουμε για να κυλήσουν οι επόμενες αγωνιστικές με διαφάνεια…Και με διαιτησίες υψηλού επιπέδου…”, είπε.

Ο κ. Οικονόμου στράφηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό. “Έχει βούληση να επαναφέρει τη χώρα στο στάτους που ήταν το 2015-2019.

Τότε που είχαμε Μόρια, τότε που είχαμε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες να διαλύουν τον κοινωνικό ιστό στις πόλεις της ελληνικής επαρχίας και στις γειτονιές της Αθήνας, με άθλιες συνθήκες για τους πρόσφυγες, σε αντίθεση με τη σημερινή εικόνα”, τόνισε.