Εικόνες ντροπής και κατάντιας μέσα σε επεισοδιακό κλίμα σημειώθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου ξεκίνησε η συζήτηση για το θέμα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου να βγαίνει εκτός ορίων, κάνοντας μια άσεμνη κίνηση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Όλα ξεκίνησαν όταν στο βήμα ανέβηκε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου. Ο Κώστας Μάρκου γύρισε τότε και είπε δυνατά:
«Τι να μας πει; Τα ίδια που είπε και ο Θανάσης Πλεύρης».

Στην πτέρυγα του ΚΙΝΑΛ ακολούθησε αναταραχή και προκλήθηκαν αντιδράσεις.
«Δεν μπορείς να απαξιώνεις τον Κεγκέρογλου εσύ, που το μέλος της ΕΙΝΑΠ κ. Παπανικολάου σε κατήγγειλε επώνυμα για διαπλοκή όσο ήσουν στην επιτροπή για τους γενικούς γιατρούς», του απάντησε ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο Κώστας Μάρκου απάντησε με μια άσεμνη χειρονομία λέγοντάς του «τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που σας έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ την κ@@@@α σας ανοικτή …να», κάνοντας και την αντίστοιχη κίνηση.

Αμέσως ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων στην αίθουσα της Ολομέλειας με όλους τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ να σηκώνονται όρθιοι και να διαμαρτύρονται έντονα για την απαράδεκτη αυτή κίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακολούθησε πανδαιμόνιο. Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος της ΝΔ φώναζε «ντροπή σας, είστε πολιτικοί αλήτες», ο Βασίλης Κικίλιας «δεν ντρέπεσαι, ξεφτιλισμένε», ενώ και κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκε και έβρισε τον συνάδελφό του λέγοντάς του «είσαι νούμερο, ηλίθιε».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κ. Τζανακόπουλος, Μεϊκόπουλος και Αβραμάκης προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ η Ολγα Γεροβασίλη είχε ανεβεί στο προεδρείο με τον προεδρεύοντα Θανάση Μπούρα και συμφώνησε να βγει εκτός της αίθουσας ο Κώστας Μάρκου, αλλά και να ζητήσει συγγνώμη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αφού εξηγήσει τι συνέβη.

“Λυπάμαι για την διαγωγή σας – Πράξη καθηγητού πανεπιστημίου”

Ο προεδρεύων της Βουλής ζήτησε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από την αίθουσα, τον ανακάλεσε στην τάξη και όταν εκείνος αρνήθηκε αποφάσισε να διακόψει τη συνεδρίαση μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

«Είναι ντροπή! Τον είδα να προχωράει κάνοντας ένα σήμα απαράδεκτο. Απαράδεκτο», είπε συγκεκριμένα ο προεδρεύων της Βουλής και συνέχισε:

«Κύριε Μάρκου βγείτε από την αίθουσα. Μη συνεχίζετε! Μην προκαλείτε άλλο! Λυπάμαι για τη διαγωγή σας! Καταδικαστέα ! Πράξη καθηγητού του πανεπιστημίου! Παρακαλώ εξέλθετε από την αίθουσα! Παρακαλώ να βγει από την αίθουσα ο κ. Μάρκου!», ανέφερε ο κ. Μπούρας και επέμεινε:

«Κύριε Μάρκου, παρακαλώ βγείτε από την αίθουσα! Αυτή είναι η εντολή του προεδρείου και πρέπει να την υπακούσετε! Να βγείτε από την αίθουσα, γιατί σας είδα εγώ! Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή! Συνεχίζουμε τη διαδικασία αφού βγει ο κ. Μάρκου! Κύριε Μάρκου να εξέλθετε. Διακόπτουμε για δύο λεπτά μέχρι να γίνει πράξη η απόφαση του προεδρείου!».

Και έντονος διάλογος του Μάρκου με τη Γεροβασίλη

Η Ολγα Γεροβασίλη, από την πλευρά της, ζήτησε και εκείνη από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολγα Γεροβασίλη πλησίασε τον κ. Μάρκου και του είπε «βγες έξω τώρα».

Εκείνος της απάντησε «όχι, δεν θέλω να βγω, με προσβάλλουν», με την Ολγα Γεροβασίλη να επιμένει και να του λέει σε έντονο ύφος «όχι, θα βγεις έξω τώρα, θα ακούσεις τι λέω εγώ». Μάλιστα, η κυρία Γεροβασίλη γύρισε και προς άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν έτοιμοι να πάρουν επάνω τους τον καβγά, ζητώντας τους να καθίσουν όλοι κάτω για να τελειώσει η ιστορία.

Αρνείται ότι έκανε τη χειρονομία ο Μάρκου

Ο Κώστας Μάρκου από την πλευρά του αρνείται ότι έκανε τη χειρονομία και υποστηρίζει εκ των υστέρων ότι ο διάλογος με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο είχε ως εξής:

Μάρκου (την ώρα που ανέβαινε ο Κεγκέρογλου στο βήμα της Βουλής): Τι θα πει; Τα ίδια που είπε ο Πλεύρης.
Κωνσταντινόπουλος: Μιλάς κι εσύ που είσαι στη διαπλοκή; Έχω ράμματα για τη γούνα σου.
Μάρκου: Μιλάτε εσείς σε εμάς για διαπλοκή που είστε ανοιχτοί.

Άδειασε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η Γεροβασίλη

Παρ’ όλα αυτά, τον Κώστα Μάρκου αδειάζει και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από το κόμμα επιβεβαιώνουν ότι ο βουλευτής τους έκανε τη χυδαία αυτή χειρονομία.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Πώς περιγράφουν από τη ΝΔ το περιστατικό

Περιγράφοντας από τη ΝΔ το περιστατικό, αναφέρουν ότι όταν ο Βασίλης Κεγκέρογλου πήγε να μιλήσει στο βήμα του ομιλητή, ο Μάρκου του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να βρίζει. «Τι να πει αυτός; Τα είπε η ΝΔ», φέρεται να είπε ο κ. Μάρκου.

Εκείνη τη στιγμή ο Οδυσσέας Κωσταντινόπουλος τού θύμισε τις επιτροπές για τους γιατρούς που είναι ανοιχτές ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μάρκου συνέχισε, κάνοντας και τη σχετική χειρονομία, «τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που σας έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ την κ@@@@α σας ανοικτή …να. Την περασμένη εβδομάδα ο Πολάκης φώναζε “άντε να γλείψεις καμία τρύπα”».

Μετά το περιστατικό ο προεδρεύων, Θανάσης Μπούρας, επέβαλε στον κ. Μάρκου το πειθαρχικό μέτρο της αποβολής από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Κωνσταντινόπουλος: Θύμισε την εποχή που έκαναν ανάλογες πράξεις οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Την χειρονομία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου προς τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων «σας έχουμε κάνει την κω…α να…», σχολίασε μέσω Twitter ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Οι χειρονομίες του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ Μάρκου ( καθηγητή ιατρικής) εντός της Βουλής εναντίον της παράταξης μου θύμισε την εποχή που ανάλογες πράξεις έκαναν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ηθικό πλεονέκτημα…», έγραψε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Πηγή: iefimerida.gr