Δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS για ΤΑ ΝΕΑ

εμφανίζει κυβερνητική φθορά, λόγω και του Σκοπιανού

 

Αυξημένη διαφορά  μετααξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει μια νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάζουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Οι απώλειες για την κυβέρνηση είναι σημαντικές και δεν μπορούν να αντισταθμιστούν από τη συμφωνία για το χρέος καθώς και από τις φιέστες με τις γραβάτες.

Σύμφωνα με την έρευνα, αναδεικνύεται το Σκοπιανό ως μαύρη τρύπα για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, οδηγώντας ταυτόχρονα και σε πρωτοφανή συρρίκνωση τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου. Για πρώτη φορά, δε, διαμορφώνεται μια πλειοψηφία υπέρ των πρόωρων εκλογών (τις προκρίνει το 38%).

Η ΝΔ επανέρχεται στα υψηλότερα ποσοστά της (36,7% στην εκτίμηση ψήφου) από την ανάληψη της κομματικής ηγεσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διευρύνοντας την ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 14,1 μονάδες (22,6 %). Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της Metron Analysis η διαφορά ανοίγει κατά 1,1%, πρωτίστως λόγω των απωλειών που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επανέρχεται στα χαμηλότερα ποσοστά της άνοιξης του 2017.

Με την παράλληλη συρρίκνωση των ΑΝΕΛ, εξάλλου, οι κυβερνητικές απώλειες είναι σαφώς μεγαλύτερες. Λόγω του Σκοπιανού, μάλιστα, ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν ευνοείται από το πολωτικό κλίμα στο οποίο επίσης επένδυε, καθώς στη φάση αυτή κερδισμένοι, εκτός από τη ΝΔ, φαίνεται να είναι ακραίοι σχηματισμοί ή κόμματα που κινητοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα.

Το Σκοπιανό εξελίσσεται σε μπούμερανγκ για τον συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (το 72% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ και μόνο το 23% τη βλέπει θετικά), αλλά δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που εξηγεί την κυβερνητική καταβύθιση. Η οικονομία παραμένει το μεγάλο βαρίδι και η συμφωνία στο Eurogroup δεν ανατρέπει την εικόνα. Το 57% των ερωτηθέντων (έναντι 25%) αξιολογεί αρνητικά όσα συμφωνήθηκαν – και, συνακόλουθα, τους πανηγυρισμούς

ΠΗΓΗ: in.gr