«Μένω πιστός στις αρχές της Ν.Δ. και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζοντας, άλλωστε, να υπηρετώ την παράταξη και τον Πρόεδρο ως Βουλευτής Επικρατείας και να εργάζομαι για το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα». επισημαίνει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, απαντώντας σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ταραντίλης επιμένει ότι προέβη σε αυτή την κίνηση για οικογενειακούς λόγους απορρίπτοντας πικρόχολο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέφερε ότι αντί να παραιτηθεί η υπουργός πολιτισμού Λϊνα Μενδώνη παραιτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι θέλησα να παραιτηθώ από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους. Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς », τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Ταραντίλης.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Διαπιστώνοντας, δυστυχώς, ότι η αντιπολίτευση επιμένει να ερμηνεύει αυθαίρετα την ανακοίνωσή μου, επιχειρώντας να την εκμεταλλευτεί πολιτικά, επανέρχομαι για δεύτερη φορά -ελπίζω και τελευταία: Η παραίτησή μου δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους. Μένω πιστός στις αρχές της Ν.Δ. και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζοντας, άλλωστε, να υπηρετώ την παράταξη και τον Πρόεδρο ως Βουλευτής Επικρατείας και να εργάζομαι για το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα.

Και επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι θέλησα να παραιτηθώ από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους. Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς. Είναι καλό κάποτε όλοι να αντιληφθούμε ότι η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα με την οικογενειακή μας ζωή. Και συχνά, οι δυσκολίες στο ένα πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς το άλλο. Η διαχείριση τέτοιων ευαίσθητων ζητημάτων εναπόκειται στις επιλογές κάθε ατόμου, οι οποίες όμως οφείλουν να γίνονται σεβαστές απ’ τους υπολοίπους. Γιατί, διαφορετικά, η πολιτική μετατρέπεται σε ισοπεδωτικό εισβολέα στον ιδιωτικό χώρο κάθε πολίτη. Και αυτό δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό που έχουμε χρέος να οικοδομούμε ημέρα με την ημέρα».

Δεν άντεξε τις δυσκολίες της συγκυρίας

Ο Χρήστος Ταραντίλης υπέβαλε νωρίτερα την παραίτησή του, πριν καν προλάβει να συμπληρώσει ούτε δύο μήνες στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου..

Ο ίδιος με επιστολή του στον πρωθυπουργό επικαλείται οικογενειακούς λόγους που δεν του επιτρέπουν να ασκήσει τα καθήκοντά του, ωστόσο ήδη «γαλάζια» στελέχη υποστηρίζουν ότι ο «Ταραντίλης δεν άντεξε τις δυσκολίες» υπενθυμίζοντας ότι όταν ρωτήθηκε για την παραίτηση Λιγνάδη «το μόνο που σκέφτηκε να πει είναι ότι έγινε για προσωπικούς λόγους».

Ο τέως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ είχε αναλάβει καθήκοντα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία με πολλαπλά «στοιχήματα» και λόγω πανδημίας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Ως εκ τούτου η επιλογή δεν θα μπορούσε παρά να παραπέμπει στην προσδοκία για την αντιμετώπιση έως και νέων πρωτόγνωρων καταστάσεων για την ελληνική κοινωνία με ισχυρά επικοινωνιακά αναχώματα.

Έμπειρο στέλεχος της ΝΔ εκτιμά ότι η κυβέρνηση «εκτέθηκε» από την επιλογή Ταραντίλη ως προς την διαχείριση της κατάστασης με τις ραγδαίες αποκαλύψεις, όπως η υπόθεση Λιγνάδη και «γι’ αυτό αντικαταστάθηκε από την αναπληρώτρια εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη για την πρόσφατη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών».

Είχε προηγηθεί ο «ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός της κυρίας Μενδώνη που δεν συνιστά λόγο αποπομπής»- πρόκειται για την φράση που χρησιμοποίησε η κυρία Πελώνη επιχειρώντας να βάλει φρένο στην συζήτηση περί παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού που νωρίτερα δήλωνε ότι ο Λιγνάδης «είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος» και ότι «εξαπατηθήκαμε, εξαπατήθηκα».

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου επιμένουν ότι η απόφαση Ταραντίλη αφορά πράγματι οικογενειακούς λόγους- πάντως κάποιοι της κυβέρνησης τονίζουν ότι όπως αποδείχτηκε ο εξαιρετικός πανεπιστημιακός Χρ. Ταραντίλης δεν ήταν η καλύτερη επιλογή για την συγκυρία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραίτηση Ταραντίλη δεν ήταν για τους καλά γνωρίζοντες μια αιφνιδιαστική κίνηση. Παρ’ ότι ο βουλευτής Επικρατείας είπε ότι είναι οικογενειακοί οι λόγοι της παραίτησης και παραμένει στην πρώτη γραμμή της μάχης εντός του κοινοβουλίου, εντούτοις άνθρωποι που γνωρίζουν τις τελευταίες εξελίξεις επισημαίνουν ότι από την Παρασκευή είχε αποφασιστεί ότι η Αριστοτελία Πελώνη θα εμφανιστεί τη Δευτέρα (άυριο) στη θέση του Ταραντίλη για να απαντήσει από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης στα ερωτήματα των πολιτικών συντακτών.

Είναι πασιφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε φάση ενίσχυσης του επικοινωνιακού επιτελείου κι ότι ενδέχεται εντός των προσεχών ημερών να ανακοινωθεί το όνομα του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς η κυρία Πελώνη όπως διευκρινίζεται στην κυβερνητική ανακοίνωση «εκπληρώνει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου».

Η επιστολή του Χρ. Ταραντίλη προς τον πρωθυπουργό:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μεγάλη τιμή να με ορίσετε Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Με τιμή,
Χρήστος Ταραντίλης»