«Το μόνο βέβαιο είναι ότι, αν ποτέ υπήρχε δεύτερη φορά για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είναι αλλιώς, ό,τι κι αν λέει ο κ. Τσίπρας», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφορικά με τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο «Πρώτο Θέμα».

Και προσέθεσε: «Με τον ίδιο επί 15 συνεχόμενα έτη στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, με τα ίδια ακριβώς πρόσωπα της προηγούμενης διακυβέρνησης, με την ίδια επιμονή σε ιστορικά χρεοκοπημένες ιδέες, με το ίδιο πολιτικό ύφος και ήθος.

Το μόνο περισσότερο που κομίζει σήμερα είναι η τοξικότητα κι ο ρεβανσισμός. Η πλήρης κάλυψη στον κ. Παππά δείχνει ότι τα βαρίδια του παρελθόντος κρατούν γερά τον κ. Τσίπρα, και σήμερα και αύριο».

Τσαπανίδου: Ο Νίκος Παππάς έκανε ακριβώς το καθήκον του

«Ο Νίκος Παππάς έκανε ακριβώς το καθήκον του. Οργάνωσε το τηλεοπτικό τοπίο και έφερε χρήματα στα δημόσια ταμεία», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, και προσέθεσε ότι «οι Πάτσηδες, Χειμάρες, η κ. Νικολάου ζημιώνουν το Δημόσιο, κάνοντας πάρτι με το δημόσιο χρήμα».

«Μέχρι τότε δεν υπήρχε πλαίσιο, όροι και προϋποθέσεις στο τηλεοπτικό τοπίο, αυτό έκανε ο Νίκος Παππάς, ενώ έφερε και χρήματα στο Δημόσιο και διασφαλίστηκαν θέσεις εργασίας. Συνήθως στα Ειδικά Δικαστήρια πηγαίνουν άνθρωποι που έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα, που έχουν πάρει μίζες… Με τον κ. Παππά έγινε το ακριβώς αντίθετο, δεν πήρε χρήματα, αντίθετα έφερε χρήματα με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Αυτοί που έχουν κανάλια πλήρωσαν για τις συχνότητες, κάτι που δεν έκαναν ποτέ στο παρελθόν», σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Αναφερόμενη στην απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου υποστήριξε: «Η απόφαση αυτή αφορά ένα πλημμέλημα για παράβαση καθήκοντος, για έναν άνθρωπο που έκανε το καθήκον του. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές, έχουμε όμως δικαίωμα να τις κρίνουμε. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα κατηγορητήριο πολιτικό, ένα κατηγορητήριο που το έστησε η κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ στη Βουλή».

Ο Νίκος Παππάς θα κατέβει στις εκλογές και θα κριθεί από την κοινωνία

Απαντώντας στην κριτική της κυβέρνησης, επανέλαβε: «Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης για να τον “κρατάει” κάποιος.

Ο Νίκος Παππάς θα κατέβει στις εκλογές και θα κριθεί από την κοινωνία. Από την άλλη, παρακολουθούμε συνεχώς αποκαλύψεις για ανθρώπους της ΝΔ, βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης, για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, βλέπουμε απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ. Βλέπουμε τους Πάτσηδες, τον κ. Χειμάρα, την κ. Νικολάου. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η μόνη “σακούλα” που υπήρξε είναι τα 37 δισ., το “μαξιλάρι” που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στο οποίο στηρίχτηκε η χώρα για να πάει παρακάτω».

Κλείνοντας υποστήριξε: «Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση θα είμαστε πρώτοι και θα μπορέσουμε να σχηματίσουμε μια προοδευτική κυβέρνηση, πηγαίνοντας τη χώρα στην επόμενη μέρα με πολιτική αλλαγή».