Εκπλήξεις παρατηρήθηκαν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α Θεσσαλονίης, όπου βγήκαν τελικά βουλευτές οι δημοσιογράφοι Ράνια Θρασκιά και Χρήστος Γιαννούλης, ενώ  έμειναν έξω οι καθηγητές Γρηγόρης Γεροτζιάφας, Δημήτρης Μάρδας και Γιάννης Μυλόπουλος, κάτι που έφερε και σχετικές γκρίνιες. 

Η επισήμανση για τον Γεροτζιάφα, καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης, γίνεται στο σάιτ tvxs, του Στέλιου Κούλογλου, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν βοήθησε τον καταξιωμένο επιστήμονα

Από την πλευρά της η Ράνια Θρασκιά, στην πρώτη της «απόπειρα» στην πολιτική, κατάφερε να μπει στη Βουλή ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, παρά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και τη συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές.

Η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια – δημοσιογράφος εξελέγη δεύτερη σε σταυρούς στην Α’ Θεσσαλονίκης (με μόνο 900 ψήφους πίσω από την πρώτη Κατερίνα Νοτοπούλου) και εκτόπισε δύο νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη και τον Κώστα Ζουράρι.

Τι αναφέρει η Ράνια Θρασκιά

Η ίδια, υπερήφανη για την απόδοσή της, έγραψε στο Instagram:
«Ευγνωμοσύνη. Για την στήριξη και την εμπιστοσύνη με την οποία με αγκαλιάσατε.
Συγκίνηση. Για όλα όσα μοιραστήκαμε αυτές τις 3 εβδομάδες, κάθε φορά που ανταμώναμε στους χώρους εργασίας, στις πλατείες και στις γειτονιές.
Δέσμευση. Να συνεχίσω να διεκδικώ ώστε η φροντίδα του ανθρώπου να αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής.
Απόφαση. Για συνέχιση του αγώνα για Κοινωνική Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη, Αποδοχή, Ενσυναίσθηση και παιδεία χωρίς διακρίσεις. Με λογική και ευαισθησία. Για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα», έγραψε η Ράνια Θρασκιά στη λεζάντα της ανάρτησής της.

Σ. Κούλογλου: Δεν στηρίχτηκε ο Γεροτζιάφας

Αντίθετα, ένα από τα ισχυρά χαρτιά του Αλέξη Τσίπρα στην Α’ Θεσσαλονίκης βγήκε 6ος σε σταυρούς και δεν εξελέγη.

Η αποτυχία του καθηγητή της Σορβόννης να εκλεγεί έφερε γκρίνιες στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές αποτυπώθηκαν σε ανώνυμο άρθρο στο σάιτ tvxs, του Σ. Κούλογλου.

Με τίτλο «Η περίπτωση Γεροτζιάφα», ο αρθρογράφος καταγγέλλει ότι ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν βοήθησε τον καταξιωμένο επιστήμονα και διερωτάται αν ο καθηγητής έχει κάποιον λόγο να συνεχίσει στην πολιτική από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Γράφει συγκεκριμένα:

«Καθηγητής αιματολογίας στη Σορβόννη, ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας επέλεξε, για λόγους αρχής, να δώσει τη μάχη του σταυρού στην Α’ Θεσσαλονίκης και αρνήθηκε τη σιγουριά του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Το αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο να μην εκλεγεί, αλλά να βρεθεί σε πολύ χαμηλή, στην έκτη, θέση.

Από τότε που ανέλαβε ρόλο συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, ως μέλος της ομάδας των τεχνοκρατών που πλαισίωναν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν απέφευγε να εκτεθεί δημόσια, αξιοποιώντας όσες ευκαιρίες του προσφέρονταν.

Η κατάληξη δείχνει ότι ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον βοήθησε και οι ψηφοφόροι δεν επηρεάστηκαν ούτε από το επιστημονικό του κύρος ούτε από την πολιτική του συγκρότηση.

Αντίθετα, η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας Ράνια Θρασκιά, μπαίνοντας την τελευταία στιγμή στην προεκλογική μάχη, κατάφερε να εκλεγεί και μάλιστα δεύτερη.

Εχει λόγους ο Γρ. Γεροτζιάφας να συνεχίσει να εμπλέκεται ενεργά στην πολιτική από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ; Ενας φίλος του θα απαντούσε αρνητικά και θα προσπαθούσε να τον πείσει να κατέβει από το τρένο. Ενας σύντροφός του θα απαντούσε θετικά και θα έλεγε τα δικά του για τον κοινό σκοπό που μετρά περισσότερο από οτιδήποτε ατομικό. Στην κρίση σας, ποια επιχειρηματολογία θα ήταν περισσότερο πειστική».