Μια ανάρτηση του βουλευτή Μιχάλη Χουρδάκη με ελεύθερη έκφραση σχετικά με στήριξη υποψηφίων στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στάθηκε αφορμή να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα η επικεφαλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Μερικοί μιλούν για «εμφύλιο» πόλεμο, που ξέσπασε ξαφνικά στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με την επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» να παίρνει κεφάλια, προειδοποιώντας και άλλους, που ενδεχομένως θα ήθελαν να εκφράσουν διαφορετικές θέσεις.

Η διαγραφή του κ. Χουρδάκη συνέβη χθες με επιστολή της κυρίας Κωνσταντοπούλου στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα. Στην επιστολή η πρώην πρόεδρος της Βουλής επί ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε πως «ο κ. Μιχάλης Χουρδάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας έως ότου παραδώσει την έδρα της Πλεύσης Ελευθερίας που κατέχει, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, όπως του έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί».

Ζωή: Έγινε «λοξοδρόμισμα προς τη Δεξιά»

Ωστόσο το γυαλί ανάμεσα σε Κωνσταντοπούλου-Χουρδάκη φαίνεται να είχε προκληθεί εδώ και κάποιες ημέρες. Η ίδια η κυρία Κωνσταντοπούλου μίλησε για «λοξοδρόμισμα προς τη Δεξιά», με τον κ. Χουρδάκη από την άλλη να απαντά πως δεν θα παραδώσει την έδρα του.
Γιατί η Ζωή Κωνσταντοπούλου διέγραψε τον Μιχάλη Χουρδάκη

Αυτό που πιθανότατα προκάλεσε την ολική ρήξη ανάμεσά τους φαίνεται πως ήταν η ενέργεια του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης να υποστηρίξει δημόσια, και χωρίς συνεννόηση με το κόμμα του, υποψηφίους «γαλάζιων» συνδυασμών, όπως του Κωνσταντίνου Ζέρβα στην Θεσσαλονίκη, του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία αλλά και του Νίκου Χαρδαλιά.

Μάλιστα με ανάρτησή του στα social media κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν «άξιους ανθρώπους που θα στελεχώσουν τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια».

Η ανάρτηση του Χουρδάκη που εξόργισε την Κωνσταντοπούλου

Στην ανάρτησή του ο κ. Χουρδάκης γράφει μεταξύ άλλων:

«Στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως λέει και το όνομα, ζητούμενο είναι η ΑΥΤΟ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ και όχι η χειραγώγηση από κόμματα της κεντρικής πολιτικής εξουσίας. Δυστυχώς αυτό δεν ακολουθείται παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις. Για αυτό ανάγεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη παράμετρο η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΞΙΩΝ ανθρώπων που θα στελεχώσουν τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια.

Υπό αυτό το πρίσμα και αναλόγως της γεωγραφικής σας κατανομής, αλλά και των επιλογών για δήμαρχο/περιφερειάρχη που έχετε κάνει (είμαι βέβαιος πως με αρκετούς από εσάς διαφωνώ και θα έκανα άλλη, θεωρώ “καλύτερη” επιλογή για Δήμαρχο ή Περιφερειάρχη), έχω μερικές επιλογές για υποψήφιους Δημοτικούς / Περιφερειακούς Συμβούλους που σίγουρα αξίζουν της προσοχής σας.

Μην ξεχνάτε… ό,τι βάζουμε στην κάλπη το βρίσκουμε στη ζωή μας!».

Εδώ η ανάρτηση του κ. Χουρδάκη