Υπέρ της άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή, που διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη ψήφισε σήμερα η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Σε δήλωσή της, η συνήγορος του κ. Γεωργούλη, Σταματία Μαλλά, είχε αναφέρει ότι ο ίδιος είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές του Βελγίου να εμφανισθεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του.

Παράλληλα, η ολομέλεια τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη. Η κ. Σπυράκη από την πλευρά της είχε δηλώσει:

«Δεν “κρύφτηκα” πίσω από την ασυλία μου. Αντίθετα, με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών υποθέσεων (JURI) ζήτησα την άρση της ασυλίας μου και την επίσπευση της διαδικασίας. Ουδέποτε κατηγορήθηκα για λήψη αμοιβών συνεργατών μου ή παράνομη εκταμίευση κονδυλίων του προϋπολογισμού. Δεν έχω καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη Δικαιοσύνη».

Μετά την άρση της ασυλίας και οι δύο ευρωβουλευτές θα βρεθούν ενώπιον της βελγικής δικαιοσύνης με διεξαγωγή ανακρίσεων και πιθανή την άσκηση διώξεων, κατά του μεν Γεωργούλη για βιασμό και κακοποίηση της Ελένης Χρονοπούλου, κατά δε της Σπυράκη για οικονομικές ατασθαλίες σχετικά με τις αμοιβές συνεργάτη της.