Σε έναρξη νέας εκστρατείας κινητοποιήσεων βρίσκονται η ηγεσία και τα στελέχη της ΝΔ και όλος ο μηχανισμός έχει στραφεί στην προετοιμασία για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου με στόχο την εξασφάλιση της αυτοδυναμίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αρχίσει περιοδεία σε όλη την Κρήτη, την Παρασκευή θα μεταβεί στη Θεσσαλία, ενώ το Σάββατο θα βρεθεί σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, πιθανόν δε και στο Άγιο Όρος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, έφτασε χθες το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος, όπου πλέον θα βρίσκεται το «στρατηγείο» του.

Εκεί συνάντησε εκεί βουλευτές, πολιτευτές και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, που βρίσκονταν εν μέσω διαρκών συσκέψεων οι οποίες είχαν ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι. Από την επομένη των εκλογών τόνισε στους στενούς συνεργάτες του ότι «δεν υπάρχει ούτε ώρα για χάσιμο» ενόψει της νέας προεκλογικής περιόδου και ζήτησε από όλους να υπάρξει η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση.

Ο ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν οι βουλευτές

Το πρώτο κάλεσμα αφορούσε όσους εκλέχθηκαν βουλευτές ή συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια του κόμματος στην Αττική. Για περισσότερο από μία ώρα στη μεγάλη αίθουσα συσκέψεων στο ισόγειο των γραφείων, ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, ο γενικός διευθυντής του κόμματος Γιάννης Σμυρλής και ο Νίκος Χαρδαλιάς τούς ανέπτυξαν τον προεκλογικό σχεδιασμό και τον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν σε αυτόν. Άπαντες έλαβαν ένα ενημερωτικό σημείο με δράσεις στις περιφέρειές τους και τα καθήκοντα που τους ανατίθενται.

Σε αυτά περιλαμβάνεται από μία ομιλία τους σε δήμους του Λεκανοπεδίου, πρόγραμμα περιοδειών σε κεντρικές αγορές και συνοικίες και η κινητοποίηση των πυρήνων τους για την εκλογική μάχη. «Θα πρέπει να επαναλάβετε τον αγώνα που δώσατε για τον σταυρό, αυτή τη φορά με στόχο την ενδυνάμωση των ποσοστών της ΝΔ» ήταν το μήνυμα που τους μετέφεραν. Όπως εξηγήθηκε, όλων η προσπάθεια θα αξιολογηθεί και θα ενημερωθεί ο κ. Μητσοτάκης για αυτήν, όπως έχει ζητήσει.

Σύσκεψη των υποψήφιων βουλευτών εκτός Αττικής

Στις 3 το μεσημέρι σήμερα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των υποψήφιων βουλευτών στις εκλογικές περιφέρειες εκτός Αττικής, προκειμένου να λάβουν τις ίδιες οδηγίες και να μάθουν τα σημεία όπου καλούνται να εξορμήσουν τον επόμενο μήνα. Στις 16.00 θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του κ. Σκέρτσου και του συνόλου των υποψηφίων της ΝΔ σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου θα αναλυθούν τα εκλογικά διλήμματα και θα δοθούν οδηγίες για την παρουσία τους στα μέσα ενημέρωσης.

Την Κυριακή, αμέσως μετά την ορκωμοσία στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης έχει καλέσει στην Πειραιώς όλους τους βουλευτές προκειμένου να τους συγχαρεί για την εκλογή τους και να τους μιλήσει για τις προσεχείς εκλογές.

Οι εξορμήσεις του Μητσοτάκη από Δευτέρα

Σήμερα το πρωί θα γίνει ο πρώτος πρωινός καφές στην Πειραιώς παρουσία του κ. Μητσοτάκη, ενώ έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του προγράμματος των περιοδειών του για την πρώτη προεκλογική εβδομάδα.

Την Δευτέρα θα επισκεφθεί το Περιστέρι, Τρίτη και Τετάρτη θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε όλη την Κρήτη, την Παρασκευή θα μεταβεί στη Θεσσαλία, ενώ το Σάββατο θα βρεθεί σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, πιθανόν δε και στο Άγιο Όρος.