Αναταραχή επικρατεί στον ΣΥΡΡΙΖΑ με αποχωρήσεις, απειλές παραιτήσεων και άρνηση ανάληψης θέσεων σε θεσμικά όργανα. «Αποχωρεί» από τον ΣΥΡΙΖΑ ο καθηγητής Γρηγόρης Γεροτζιάφας λόγω της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, ενώ πολλά άλλα στελέχη αποστασιοποιούνται.

Επίσης παραιτήθηκε ο διευθυντής της «Αυγής» Σπύρος Ραπανάκης, που είχε στηρίξει την Αχτσιόγλου, η οποία επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και αρνήθηκε να αναλάβει επιτελική θέση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγήθηκε συνάντηση «εξπρές» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, στη Βουλή.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους:

«Ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις. Από τη δική μου πλευρά, του ευχήθηκα φυσικά καλή δύναμη. Μου είπε αν θέλω οποιαδήποτε θέση που θα με ενδιέφερε. Του είπα ότι στην παρούσα φάση της ζωής μου, δεν έχω τη δυνατότητα να αναλάβω οποιαδήποτε θέση, διότι μετά από την πρώτη γραμμή αντιπολίτευσης, για δύο χρόνια και διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, δεν έχω αυτή την ενέργεια.

Είναι αμιγώς προσωπική απόφαση. Δεν έχω ενέργεια να αναλάβω αυτή τη στιγμή κάποια άλλη θέση πέραν αυτής που αντιστοιχεί στη βουλεύτρια του Δυτικού Τομέα Αθηνών. Είναι ξαναλέω καθαρά προσωπική απόφαση που έχει να κάνει με τις δικές μου δυνατότητες που νομίζω ότι ένας πολιτικός πρέπει να ξέρει πότε έχει ενέργεια να δώσει κάτι παραπάνω και πότε δεν την έχει, και να το λέει αυτό θαρρετά. Είμαι εδώ. Θα είμαι εδώ για να συζητάμε οτιδήποτε θέλει. Ο ίδιος μου είπε ότι οπωσδήποτε θα χρειαστεί τις συμβουλές μου».

Δεν δέχθηκε ούτε τομεάρχης οικονομικών

Σ΄ερώτηση από τους δημοσιογράφους αν θα μείνει τομεάρχης Οικονομικών, απάντησε : «Όχι δεν θα αναλάβω καμία χρέωση».

Επίσης στο ερώτημα αν της προτάθηκε” κάτι συγεκριμένο», είπε:

«Ο ίδιος μου είπε οποιαδήποτε θέση θέλω. Δεν αρνήθηκα, το είπα εξαρχής. Δεν περάσαμε στα πιο ειδικά. Του διευκρίνισα ότι δεν έχω τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή προσωπικά να αναλάβω κάτι περισσότερο λόγω του φόρτου που υπέστην το προηγούμενο διάστημα. ‘Αρα είναι προσωπική η απόφαση. Το κλίμα ήταν μια χαρά, εξαιρετικό».

Παραμένει πρόεδρος της ΚΟ ο Σ. Φάμελλος 

Παραμένει πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, στη Βουλή.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες κατά την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Κασσελάκης είπε στον κ. Φάμελλο ότι θα συνεχίσει το έργο του ως πρόεδρος της ΚΟ. «Πιστεύω ότι θα κάνουμε μια εξαιρετική ομάδα και να συνεχίσεις δυνατά», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ειδικότερα, ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη που τον καλωσορίζει «στην έδρα της παραγωγής της πολιτικής, όπως είναι και τα γραφεία μας στην Κουμουνδούρου». «Κι όπως σου είπα από το πρώτο βράδυ, πέρα από τα θερμά συγχαρητήρια, είμαστε εδώ για να πιάσουμε δουλειά, γιατί η κοινωνία μας έχει ανάγκες, έχει αγωνίες και πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτήν τη μεγάλη τιμή και ευθύνη που πλέον είναι και στις δικές σου πλάτες», πρόσθεσε.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ Σωκράτη και να συνεχίσεις ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να κάνεις την πολύ καλή δουλειά την οποία συνεχίζεις και να κάνεις, και πάντα για το καλό του τόπου», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

«Αποχωρεί» από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας

Για την ακρίβεια, αποστασιοποιείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν ήταν μέλος του, αλλά υπήρξε συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα ως μέλος του think tank για την Υγεία, καθώς και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Α’ Θεσσαλονίκης στις τελευταίες εκλογές.

Ο καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και διευθυντής του Ερευνητικού Τμήματος «Cancer, Vessels, Biology and Therapeutics» INSERM U938, σε δήλωσή του αφήνει δηλητηριώδεις αιχμές κατά του Στ. Κασσελάκη, λέγοντας πως «δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τις θέσεις του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την πολιτική του στον χώρο της Υγείας».

Όπως αναφέρει ο κ. Γεροτζιάφας, εντόπισε σε δηλώσεις του κ. Κασσελάκη αναφορές για «την προστασία των αδυνάμων», «το κοινωνικό κράτος» και «την υποστήριξη του ΕΣΥ», ωστόσο «βρίσκουμε αυτά τα συνθήματα στις ομιλίες και άλλων πολιτικών αρχηγών (ακόμη και ακροδεξιών), όπως και στις διακηρύξεις και προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού».