Βελτιώθηκε η υγεία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που είχε προσβληθεί από γρίπη τύπου Α και εμφάνισε υψηλό πυρετό την Δευτέρα.

Κατόπιν αυτού αύριο θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, που επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα, αλλά  η συνεδρίαση αναβλήθηκε λόγω της γρίπης Η1Ν1 που προσέβαλε τον πρωθυπουργό.

Όπως ανακοινώθηκε, μετά από την βελτίωση της υγείας του, η παρουσίαση του νομοσχεδίου στο υπουργικό συμβούλιο θα γίνει αύριο στις 12.00 από τον αρμόδιο υπουργό Άκη Σκέρτσο.

Η ανακοίνωση για το υπουργικό συμβούλιο

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεδριάσει αύριο, Τετάρτη, στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι τα εξής:

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας ‘Ακη Σκέρτσο του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό Γιάννη Μπούγα του νομοσχεδίου για τον δικαστικό χάρτη,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Υφυπουργό Γιώργο Κώτσηρα του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό.

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου του νομοσχεδίου για τα μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών