Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, θα συναντηθεί αύριο, Σάββατο, το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 11:00 το πρωί ζητώντας την πρόωρη διάλυση της Βουλής και την διεξαγωγή των εκλογών στις 21 Μαΐου.

Αμέσως μετά θα σταλεί δήλωση του Πρωθυπουργού, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του.

Στη συνέχεια, θα εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και θα θυροκολληθεί στη Βουλή, περίπου 17:00-18:00 το απόγευμα, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου και των κανόνων που τη διέπουν.

Παρά την διάλυση της Βουλής οι βουλευτές παραμένουν εν ενεργεία και αμοίβονται κανονικά μέχρι να συγκροτηθεί σε σώμα νέα σύνθεση του κοινοβουλίου.

Ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει, προ ημερών από την Κέρκυρα, ότι το Σάββατο 22 Απριλίου κλείνει η Βουλή και ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος. «Αναλογιστείτε το αποτύπωμα του έργου που θέτουμε στην κρίση των πολιτών και έγινε την προηγούμενη τετραετία. Μια κυβέρνηση η οποία ποτέ δεν έκρυψε τις αδυναμίες και αναγνώρισε τα λάθη της. Έτσι θα προσέλθουμε στην προεκλογική περίοδο που θα ξεκινήσει το Σάββατο», είχε πει.

Αναλαμβάνουν Σκέρτσος και Πελώνη

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την αρμοδιότητα της δημόσιας ενημέρωσης για την πορεία του κυβερνητικού έργου αναλαμβάνει ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος στη θέση του έως σήμερα Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Η έως σήμερα αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αναλαμβάνει την θέση Συμβούλου σε Διεθνή Θέματα και Σχέσεις με Διεθνή ΜΜΕ.