Πρόβλεψη για αυτοδυναμία, την οποία, υπό τις παρούσες συνθήκες, μπορεί να κατακτήσει η Νέα Δημοκρατία στην επαναληπτική κάλπη, που θα γίνει με την ενισχυμένη αναλογική, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Marc.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, που διενήργησε για λογαριασμό της εφημερίδας “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” η εταιρεία Marc, η οποία αποτύπωσε για πρώτη φορά την πρόθεση ψήφου των πολιτών και στις δύο κάλπες, που πιθανόν θα στηθούν το προσεχές διάστημα, το κυβερνών κόμμα αποσπά ήδη από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής ισχυρό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, εφάμιλλο με τη διαφορά (8,35%) που χώριζε τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Μάλιστα, το «γαλάζιο» δημοσκοπικό προβάδισμα το οποίο στην αναγωγή επί των εγκύρων στην πρώτη αναμέτρηση καταγράφεται στις 7,7 ποσοστιαίες μονάδες, σε περίπτωση επαναληπτικής εκλογής, η οποία θα προκληθεί εξαιτίας της αδυναμίας σχηματισμού βιώσιμου κυβερνητικού σχήματος, ανεβαίνει στις εννέα μονάδες.

dimoskopisi_a_gyros
…………………………………………………………………………………………………………………….
porthesi_psifou_b_gyros

Αυτή η εικόνα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η τελική διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία είναι πολύ πιθανό να καταλήξει σε διψήφιο ποσοστό.