Με απρεπή τρόπο σε ένα βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψή του σε σχολείο ΑμεΑ στην Καλλιθέα, δεν έδειξε την υποδοχή του από την Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργό παιδείας.

Στο βίντεο, μάλιστα, που ανήρτησε ο κ. Κασσελάκης δείχνει μόνο τη δική του εμφάνιση και διαλόγους με τους εκπαιδευτικούς, ενώ έχει κόψει στη μονταζιέρα την υφυπουργό Παιδείας.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, σε δική της ανάρτηση, έδειξε φωτογραφία της μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη στο σχολείο της Καλλιθέας.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου έγραψε στην ανάρτησή της ότι υποδέχθηκε «σήμερα τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας».

Δόμνα Μιχαηλίδου: Όχι επικοινωνιακά σόου για τις κάμερες

Η υφυπουργός συνέχισε: «Είμαστε πάντα δίπλα στους εκπαιδευτικούς, στα προβλήματα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες, όσο και αν προσπάθησε να μας πείσει για το αντίθετο ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια, η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει για την ενίσχυση και την αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και σημείωσε ότι προσβλέπει σε εποικοδομητικό διάλογο με την αντιπολίτευση και «όχι σε επικοινωνιακά σόου για τις κάμερες».

Δόμνα Μιχαηλίδου: Τον ενημέρωσα για όλα

Σε ανάρτησή της η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρει για τον Στέφανο Κασσελάκη στο σχολείο της Καλλιθέας:

“Υποδέχθηκα σήμερα τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας. Είμαστε πάντα δίπλα στους εκπαιδευτικούς, στα προβλήματα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες, όσο και αν προσπάθησε να μας πείσει για το αντίθετο ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την επίσκεψη, συνομιλήσαμε με εκπαιδευτικούς, μαθητές και είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για μια από τις βασικότερες προτεραιότητες της Κυβέρνησής μας. Την ενίσχυση και τη διαρκή αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Τι έχουμε κάνει;

– 20.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες των παιδιών μας.
– 4.719 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής την τελευταία τετραετία.
– 3.200 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών την τελευταία τετραετία.
– Οριζόντια αύξηση μισθών για το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στόχος όλων, θέλω να πιστεύω, η δημιουργία ενός ακόμη πιο εξωστρεφούς και συμπεριληπτικού σχολείου, στο οποίο έχει θέση και εξελίσσεται κάθε παιδί, χωρίς διακρίσεις.

Προσβλέπουμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την αντιπολίτευση και όχι σε επικοινωνιακά σόου για τις κάμερες. Σε έναν διάλογο με προτάσεις, τις οποίες με προσοχή θα ακούσουμε και γιατί όχι και θα υιοθετήσουμε όπου υπάρχει κοινός τόπος.

Άλλωστε, η δουλειά της γενιάς μας δεν είναι να εκθέσει απλά και μόνο τα προβλήματα. Η δουλειά της γενιάς μας είναι να τα λύσει. Εμείς, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Με πείσμα και προσήλωση”.