Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας με μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε και αυτός με τη σειρά του ότι αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για ένα ακόμα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα που αποχωρεί από την Κουμουνδούρου αφήνοντας αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη και των «υπασπιστών» του, όπως αναφέρει.

Η ανάρτηση του Ν. Τόσκα στο Facebook

ΑΠΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ…

Φίλες/φίλοι,

Αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. γιατί η ηγετική του ομάδα οδηγεί την πολιτική του κόμματος σε κατεύθυνση πέρα από τις στοιχειώδεις αρχές της Αριστεράς, τις ανάγκες του λαού και κινείται σε εναρμόνιση με τις επιταγές της οικονομικής ολιγαρχίας.
Η επικοινωνία κυριαρχεί της πολιτικής.
Η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ από σοσιαλδημοκρατικό-αριστερό κόμμα σε κεντρώο είναι σε εξέλιξη. Η σύγχυση κυριαρχεί.

Η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει τα λαϊκά στρώματα

Η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει τα προβλήματα και δεν εκφράζει τα λαϊκά στρώματα γιατί ποτέ δεν υπήρξε μέρος τους.
Ορίζει ‘’εχθρούς’’ για να βρει αφήγημα.
Κατηγορεί άλλους για ελιτισμό για να εγκαθιδρύσει η ίδια την απόλυτη ελίτ.
Μιλάει απευθείας με τη βάση για να παρακάμψει τα συμφέροντα της βάσης.
Οι ‘’υπασπιστές’’ της δίνουν διαταγές σε ανθρώπους με ιστορία αγώνων και θυσιών. Η έλλειψη σεβασμού είναι εμφανής.
Στην τωρινή κρίση του ΣΥΡΙΖΑ, ο αγώνας πρέπει να δοθεί ΕΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ. Έστω και μόνο για λόγους αξιοπρέπειας. Και η αξιοπρέπεια είναι κινητήρια δύναμη στους αγώνες.
Η ιστορία δεν γράφτηκε σε αυτό τον τόπο σε τραπεζικά γραφεία ή σε γραφεία πολυεθνικών. Γράφτηκε σε τόπους θυσιών, αγώνων με αίμα και σε χώρους δουλειάς με ιδρώτα και κόπο.
Οι σημερινές ανάγκες των εργαζομένων των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων δεν χρειάζονται ένα κόμμα με μπόλικο life style και θολές αρχές αλλά ένα κόμμα-”γερό σκαρί” που να αντέχει στις φουρτούνες, για προστασία των ανθρώπων του μόχθου και της πατρίδας.
Χρειάζεται κόμμα με ρίζες στις λαϊκές ανάγκες για να έχουν λόγο οι εργαζόμενοι να παλέψουν μαζί του.
Η ιστορία δεν ξαναγυρίζει στην εποχή των αυτοκρατόρων. Μπροστά μας είναι η εποχή των αγώνων.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ…

Ευχαριστώ τον Αλέξη Τσίπρα που μου ανέθεσε υπεύθυνους ρόλους και όσους συνεργαστήκαμε σε μια προσπάθεια βελτίωσης ενδιάμεσων στόχων.
Νίκος Τόσκας

Πρώην Υπουργός, Υποστράτηγος ε.α.

Βολές από Δραγασάκη, Χαρίτση και Τσακαλώτο για το “μαξιλάρι”

Πυρ ομαδόν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς και η πλευρά Αχτσιόγλου διαφωνεί για το περιβόητο «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, με τον στενό συνεργάτη της πρώην υπουργού, Αλέξη Χαρίτση, να τάσσεται υπέρ του Γιάννη Δραγασάκη.

«Όπως ακριβώς τα λέει ο Γιάννης Δραγασάκης. Περήφανοι μέχρι τέλους για τη μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησής μας για έξοδο από τα μνημόνια και την ανόρθωση της κοινωνίας μας» έγραψε αργά χθες το βράδυ ο Αλέξης Χαρίτσης στα social media, δίνοντας απάντηση στην έκκληση του Στέφανου Κασσελάκη για συνεργασία.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, προκάλεσαν το ξέσπασμα του Γιάννη Δραγασάκη, στελέχους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το «μαξιλάρι« των 37 δισ. ευρώ ως «την πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», προκαλώντας την έκρηξη του Γιάννη Δραγασάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η μεγάλη του διαφωνία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι πως ο ίδιος δεν θέλει να αυξήσει τη φορολογία. «Εγώ φοροεπιδρομή δεν θέλω να έχω», είπε χαρακτηριστικά.

Η οργισμένη απάντηση Δραγασάκη στον Κασσελάκη

Σε μια οργισμένη ανάρτηση κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Δραγασάκης τον εγκάλεσε, μεταξύ άλλων, για «υπονόμευση του συλλογικού άθλου του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 υπό την καθοδήγηση και την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα».

Ο κ. Δραγασάκης τον συμβούλευσε, επίσης, να μην εκτίθεται και να μη δίνει λαβή στη ΝΔ.

Τη δική του απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη για το περιβόητο «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ και τη φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 έδωσε χθες το βράδυ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απάντησε γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Αν ρωτούσαμε μερικούς ιστορικούς της Αριστεράς ποια στοιχεία συγκροτούν την όλη Αριστερά τα τελευταία 150 χρόνια, μπορεί να είχαμε κάποιες διαφορές στις απαντήσεις που θα παίρναμε. Σίγουρα όλοι θα μας έλεγαν για την αναδιανεμητική φορολογία, το κοινωνικό κράτος και τη στήριξη του εργατικού κινήματος.

Τώρα μαθαίνω ότι η πατριωτική Αριστερά, χωρίς αναλύσεις που μπερδεύουν τον κόσμο, δεν χρειάζεται αναδιανεμητική φορολογία για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους. Καλά θα πάει το “νέο”.

ΥΓ.: Ο ανταγωνισμός εικάζω δεν θα έμπαινε στις τοπ 100 προτεραιότητες της Αριστεράς».