Σκληρή απάντηση στον Αλ. Τσίπρα έδωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας στην Βουλή, μετά την πρόκληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ππάνε σε τηλεμαχία. “ Δεν σας αρέσει η Βουλή κ. Τσίπρα και θέλετε τηλεμαχία; Κάθε πράγμα στην ώρα του…”

Αναφερόμενος ο πρωθυπουργός στην ψήφιση του Ποινικού Κώδικα το 2019 είπε ότιήταν μια ακραία πράξη διαπλοκής και εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Αναλυτικά ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:

«Δεν σας αρέσει η Βουλή κ. Τσίπρα και θέλετε τηλεμαχία; Κάθε πράγμα στην ώρα του» είπε ο πρωθυπουργός παίρνοντας εκ νέου το λόγο μετά την δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα και απαντώντας του στην αναφορά του ότι επτά χρόνια αποφεύγει ο κ. Μητσοτάκης να αντιπαρατεθεί μαζί του σε τηλεμαχία, συμπληρώνοντας πως «Κάποιοι πολίτες φαντάζομαι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους».

Απαντώντας στην αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις δημοσκοπήσεις στην Κύπρο και τα αποτελέσματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα: «Στην Κύπρο αυτός που βγήκε πρώτος, όλες οι δημοσκοπήσεις πρώτο τον έδειχναν. Αυτόν που έδειχναν τρίτο βγήκε δεύτερος. Προσέξτε μην γίνει κάτι τέτοιο και εδώ…»

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο ζήτημα του Ποινικού Κώδικα, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Άκουσα την ομιλία σας. Ωστόσο οφείλω να σας θυμίσω ότι ο κ. Κοντονής είπε ότι ήταν η μεγαλύτερη εκδήλωση διαπλοκής η ψήφιση του Ποινικού Κώδικα το 2019. Ήταν μια ακραία πράξη διαπλοκής και εξυπηρέτησης συμφερόντων μια εβδομάδα αφού του είχατε ανακοινώσει την διάλυση της Βουλής».

Ψέματα για την ψήφο υπέρ των φρεγατών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα, όταν αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε υπέρ σε νομοσχέδια για του εξοπλισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων. «Μας είπατε ψηφίσατε τις Belhara. Βλέπω εδώ την ψηφοφορία και λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε παρών. Και εδώ ψέματα λέτε κ. Τσίπρα. Μέχρι και εδώ λέτε ψέματα. Παρών ψηφίσατε».

Κλείνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μου κάνει εντύπωση γιατί ήρθα στη Βουλή να μιλήσω για δύο θέματα. Τις αμυντικές δαπάνες και τη διάταξη για την αποβολή από τις εκλογές των πολιτικών σχηματισμών που επιβουλεύονται την δημοκρατική ομαλότητα. Κουβέντα δεν είπατε για αυτό. Αναμένουμε ακόμα τη τοποθέτησή σας.

Ευελπιστώ κ. Τσίπρα ότι στη μια και μοναδική ψηφοφορία που συμμετέχετε θα κάνετε το σωστό. Και μετά μπορείτε να απέχετε και να βλέπετε από τον εξώστη την πλειοψηφία να ψηφίζει μια σειρά από θετικά μέτρα για την κοινωνία»