“Όλοι οι Νεοδημοκράτες είμαστε μια γροθιά μαζί σας”, τόνισε ο Κ. Αχ. Καραμανλής, υποδεχόμενος στις Σέρρες τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με μια προσφώνηση, που ερμηνεύτηκε ως απάντηση σε όσους ασπάστηκαν νωρίτερα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής περί “πολιτικής ανοησίας”, αναφερόμενος στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. 

Ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, καλωσόρισε τον πρωθυπουργό και στον χαιρετισμό του τόνισε:

«Κύριε Πρόεδρε καλώς ήρθατε στην πόλη των Σερρών, καλώς ήρθατε στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και θέλω να γνωρίζετε ότι όλοι οι Νεοδημοκράτες είμαστε μια γροθιά μαζί σας για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε με ομοψυχία κυρίως και με ενότητα, τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, αλλά και όλοι Έλληνες.

Σήμερα είχαμε τη χαρά με τον Πρόεδρο και τους αγαπητούς συναδέλφους να επισκεφθούμε τρία σημαντικά έργα που έχουν γίνει στον τόπο μας. Μαζί με όλα τα άλλα έργα που γίνονται και στις Σέρρες και στη Βόρεια Ελλάδα, η Ελλάδα και η Βόρεια Ελλάδα αφήνει το χθες πίσω της και γι’ αυτό έχουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Διότι ο Πρόεδρος ήταν πάντα δίπλα σε όλους μας για να κάνουμε αυτό το έργο πραγματικότητα. Για άλλη μία φορά κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας, σας ευχαριστούμε όλοι οι συνάδελφοι, όλοι βουλευτές, ο Δήμαρχος, ο οποίος είναι συνεργάτης πολύτιμος, και σας ευχόμαστε καλό κουράγιο για το υπόλοιπο των πολλών χρόνων που θα έχετε μπροστά σας».

Κυρ. Μητσοτάκης: Στις εκλογές του 2023 ο λαός θα κρίνει και θα συγκρίνει. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός σημείωσε:

«Με έργα μικρά και μεγάλα απαντάμε στη γκρίνια και στην υπονόμευση των πολιτικών μας αντιπάλων και η σημερινή σας παρουσία εδώ είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ισχυρή, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των Ελλήνων και θα οδεύσει στις εκλογές που θα γίνουν το 2023 με αυτοπεποίθηση.

Για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να κρίνει και να συγκρίνει το δικό μας έργο εν μέσω πολλαπλών κρίσεων, με το “έργο” κάποιων άλλων, οι οποίοι θέλουν και πάλι να διεκδικήσουν -τι αναρωτιέμαι άραγε- τη δυνατότητα να μας γυρίσουν πίσω. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, κοιτάζει μόνο μπροστά και αυτό είναι το μήνυμα το οποίο θέλω να στείλω σήμερα, εδώ από τις Σέρρες.

Περνάμε δύσκολους καιρούς, εν μέσω μίας πρωτοφανούς γεωπολιτικής και ενεργειακής κρίσης. Δε νομίζω ότι υπήρξε κυβέρνηση η οποία να χειρίστηκε περισσότερες δυσκολίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αυτή την τριετία».

Σταθήκαμε όρθιοι, η χώρα στάθηκε όρθια, η χώρα προόδευσε. Η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή από ό,τι ήταν πριν από τρία χρόνια. Είναι πιο ισχυρή γεωπολιτικά, είναι πιο ισχυρή οικονομικά, η γνώμη της μετράει εντός και εκτός Ελλάδος», προσέθεσε ο Πρωθυπουργός.

Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα

Η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στην κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα στον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας λόγω της ενεργειακής κρίσης, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στο νομό Σερρών, και παρέπεμψε τους πολίτες στα μέτρα που θα ανακοινώσει κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της 87ης ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υπονομεύει την κυβέρνηση και τόνισε πως η απάντηση της κυβέρνησης είναι το ίδιο το έργο της.

Για τις βουλευτικές εκλογές ο κύριος Μητσοτάκης είπε ότι θα γίνουν το 2023 και σημείωσε πως η κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των πολιτών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να κρίνουν και να συγκρίνουν.

«Έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα μπροστά μας. Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα ο οποίος δοκιμάζεται. Θα σεβαστούμε τα δημοσιονομικά όρια τα οποία μας επιβάλλουν αυτοσυγκράτηση και όχι επιστροφή σε υπερβολές του παρελθόντος και θα αποδείξουμε για ακόμα μία φορά ότι αυτή η παράταξη δεν είναι για τα εύκολα, είναι για τα δύσκολα και μπορεί πάντα να τα βγάζει πέρα και να προχωρά τη χώρα μπροστά», τόνισε ο πρωθυπουργός σε πολίτες των Σερρών και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είχαν συγκεντρωθεί να τον υποδεχθούν σε καφέ, στο κέντρο της πόλης.

«Η κρίση αυτή δεν ήταν αποτέλεσμα δικών μας επιλογών, πρέπει να τη διαχειριστούμε όμως και όπως διαχειριστήκαμε την κρίση του κορονοϊού και βγήκαμε πιο ισχυροί από αυτήν, έτσι θα αντιμετωπίσουμε και την ενεργειακή κρίση. Λίγο υπομονή μέχρι τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα μου δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσω το πλαίσιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας για το δύσκολο χειμώνα ο οποίος έρχεται», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.