Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε στις 8.30 την απόφασή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

“Χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή” είπε ο Γ. Παπανδρέου για μια προοδευτική διακυβέρνηση, καλώντας στελέχη και οπαδούς να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε με την Φώφη Γεννηματά τηλεφωνικά και την ενημέρωσε για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής .

Η κ. Γεννηματά του ευχήθηκε καλή επιτυχία όπως είχε κάνει και με τους υπόλοιπους υποψήφιους μετά την απόσυρσή της .

Ο πρώην πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη μετέβη στο Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου και συσκέφθηκε με τους συνεργάτες του.

Περίπου στις επτά το απόγευμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Φώφη Γεννηματά, την οποία ενημέρωσε για την απόφασή του και εκείνη, από τον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται, του ευχήθηκε καλή επιτυχία, όπως έκανε και με τους άλλους υποψηφίους.

Ο κ.Παπανδρέου αμέσως μετά αποφάσισε να κάνει δήλωση στην ΕΡΤ και προς τούτο ζήτησε κάμερα.

Μάλιστα,  ανακοίνωσε  την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, με στόχο “η Προοδευτική Παράταξη να ξαναγίνει μεγάλη και ισχυρή” και να υπάρξει μία πρόταση “Προοδευτικής διακυβέρνησης ενάντια στη Συντηρητική”.

Το βράδυ οι πόρτες του Ιδρύματος ήταν κλειστές για τους δημοσιογράφους, ενώ η δήλωση μοιράστηκε στα ΜΜΕ από την ΕΡΤ. Στο κτίριο μπήκε τις απογευματινές ώρες και ο Γιώργος Πεταλωτής, κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.