Σε έμμεση κάλυψη του βουλευτή του προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις προκλητικές δηλώσεις του Κώστα Ζουράρι, αποδίδοντας τα όσα είπε για εκφραστική ιδιαιτερότητα του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλ. Τσίπρας ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης σχετικά με την προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, κληθείς ταυτόχρονα να σχολιάσει τις δηλώσεις του Κ. Ζουράρι σε τηλεοπτική εκπομπή νωρίτερα σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, μιλώντας σήμερα στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ANT1, χαρακτήρισε «κωλόπαιδα» τα παιδιά που φοιτούν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, προκαλώντας την αντίδραση του υποψηφίου της ΝΔ, Ιάσονα Φωτήλα.

Η δήλωση του Κ. Ζουράρι που προκάλεσε αντιδράσεις: «Τα πλουσιόπαιδα και τα κωλόπαιδα που έχουν λεφτά, γιατί όποιος έχει 9.000 ευρώ μπορεί να πάει σε ιδιωτικό, όποιος δεν έχει 9.000 ευρώ δεν μπορεί να πάει».

Τσίπρας: «Δεν συμμερίζομαι όσα είπε, έχει ιδιαιτερότητα βέβαια στις εκφράσεις του»

Όταν κλήθηκε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ANT1, να σχολιάσει τις συγκεκριμένες δηλώσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Δεν συμμερίζομαι την έκφραση του κ. Ζουράρι, έχει ιδιαιτερότητα βέβαια στις εκφράσεις του».

«Δεν είναι σωστό να τα βάζουμε με τα παιδιά που έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα, είναι αυτοί που δεν έχουν τη δυνατότητα», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.