Υπερέβησαν τις 105.000 τα μέλη και οι φίλοι, που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 17:30, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά ως τις 20:00 που κλείνουν οι κάλπες.

H συμμετοχή ξεπερνά τις προσδοκίες, και ήδη στις 17:00 το απόγευμα είχαν ψηφίσει πάνω από 102.000 πολίτες για νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο πριν τις 5.00 το απόγευμα έφτασε στην Πλάκα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ώστε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη εμφάνιση εδώ και αρκετό καιρό (τελευταία ήταν στη Βουλή κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης), έφτασε στο 1ο Πειραματικό Λύκειο στην οδό Ηπίτου 15, στην Πλάκα λίγο πριν τις πέντε, για να συμμετάσχει με την σειρά του στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου πρόεδρου στο κόμμα, έπειτα από 15 χρόνια.

Έμφανώς ευδιάθετος, ο πρώην πρωθυπουργός χαιρέτισε τον κόσμο που βρισκόταν μαζεμένος έξω από το εκλογικό κέντρο, ενώ αφού ψήφισε, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε πως

«Σήμερα μιλούν τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται μαζικά στις κάλπες. Το δικό τους “παρών”, μαζί και το δικό μου δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απών (!). Θα είμαστε εδώ»

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν συμμετείχε καθόλου στις εσωτερικές διαδικασίες για την διαδοχή του.