Ανεβαίνουν οι εντάσεις και αυξάνεται το ενδιαφέρον καθώς μπαίνουν στην τελική ευθεία οι εσωκομματικές διαδικασίες στο Κίνημα Αλλαγής για την εκλογή προέδρου, με όλες τις ενδείξεις να πείθουν ότι στην κούρσα προστίθεται και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει τηλεφωνήματα σε βουλευτές και στελέχη του κόμματος και πλέον είναι θέμα ωρών να ανακοινώσει την κάθοδό του ως υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Τα τηλεφωνήματα έχουν στόχο να πάρει την γνώμη και των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για το εγχείρημά του αλλά και «πολλαπλασιαστών» του κόμματος ώστε να ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών που ξεκίνησε από την Παρασκευή με τον γραμματέα της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Όπως έγραψε η ιστοσελίδα iefimerida.gr ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανανοινώσει την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ίσως την Τετάρτη, επιστρέφοντας από την Κωνσταντινούπολη, αν και δεν αποκλείεται να το πράξει νωρίτερα. Πιθανόν να είναι γραπτή δήλωση, πιθανόν να είναι δήλωση στα κανάλια. «Στοιχειώδεις κανόνες επικοινωνίας, δεν επιτρέπουν δύο μείζονα επικοινωνιακά γεγονότα σε μία ημέρα» έλεγε στέλεχος με γνώση των τεκταινομένων παραπέμποντας τις σχετικές ανακοινώσεις για το επόμενο 48ωρο.

Αν. Λοβέρδος: Αν θέλει να κατέβει είναι ευπρόσδεκτος

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ  και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι «είχαμε μια τηλεφωνική συνομιλία λίγων λεπτών, είμαστε συνάδελφοι και για πολλά χρόνια συνεργάτες αλλά για το θέμα που συνομιλήσαμε, η συζήτηση εξαντλήθηκε γρήγορα»

«Σήμερα είναι για μας, τα στελέχη, τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ μια σπουδαία ημέρα, γιατί πριν από 40 χρόνια, στις 18 Οκτωβρίου, κερδίσαμε πανηγυρικά τις εκλογές και ανοίξαμε τον δρόμο για μια νέα Ελλάδα που θα περιελάβανε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους της μεσαίας τάξης ικανοποιημένους από τη ζωή τους και το μέλλον των παιδιών τους», δήλωσε κατά την επίσκεψη του στη Ζάκυνθο, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ο κ. Λοβέρδος.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είπε: «Είχαμε μια τηλεφωνική συνομιλία λίγων λεπτών, είμαστε συνάδελφοι και για πολλά χρόνια συνεργάτες αλλά για το θέμα που συνομιλήσαμε, η συζήτηση εξαντλήθηκε γρήγορα» και προσέθεσε: «Δεν είπα τίποτα παραπάνω από όσα έχω ξαναπεί πρόσφατα στην Χαλκίδα: Αν θέλει να κατέβει είναι ευπρόσδεκτος, αν δε θέλει να μας το πει γρήγορα γιατί απασχολούμαστε χωρίς λόγο για ένα θέμα που δε θα υπάρξει».