Δήλωσε ότι δεν θα γίνει δεκτή από την κυβέρνηση η τροπολογία για κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας σχετικά με τα αδικήματα στον τύπο. Βολές κατά της συζύγου του Στουρνάρα και όσων έπαιρναν αμοιβές απο το ΚΕΕΛΠΝΟ.-

 

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει συνολική ρύθμιση και για άλλα αδικήματα, για τα οποία θα καταργηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, στο πλαίσιο των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, δηλώνοντας ότι η τροπολογία για την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για τα εγκλήματα στον Τύπο γι’ αυτόν τον λόγο δεν γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση.

Ο κ. Πολάκης, όμως, επέκρινε με δριμύτητα την επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε σήμερα στη Βουλή γι’ αυτό το θέμα από την αντιπολίτευση. Από τα πυρά του δεν ξέφυγε, πάντως, ούτε η κ. Στουρνάρα, για την οποία κατήγγειλε ότι ταϊζόταν από το σύστημα που είχε στηθεί πάνω στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Τώρα με τον κ. Μαυρίδη του Φιλελεύθερου σηκώθηκε επανάσταση. Αλλά αυτήν την επανάσταση δεν την είδα όταν είχε μηνύσει η κ. Στουρνάρα τον κ. Βαξεβάνη γιατί είχε βγάλει όλα τα άπλυτα στη φόρα. Τον συνέλαβαν και αυτόν τότε. Σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους περί της ελευθερίας του Τύπου. Για τον κ. Βαξεβάνη δεν είδα να πείτε μισή κουβέντα. Τίποτα. “Και λίγα του κάνανε” λέγανε ορισμένοι. “Προσβάλλει τη γυναίκα του αρχιτραπεζίτη” γράφανε ορισμένοι! Άρα είναι ψευδεπίγραφα όσα λέτε» σημείωσε ο κ. Πολάκης και μίλησε για τη δική του μεταχείριση από τον Τύπο: «Εγώ, κανονικά, με όλα αυτά που μου έχουνε γράψει, έπρεπε να κάνω πέντε μηνύσεις τη μέρα. Από ψέματα και βρισιές άλλο τίποτα. Αλλά τι να κάνουμε; Δεν είμαι πολύ ευγενικό παιδί, απαντώ, τι να κάνουμε; Δεν είναι δυνατό όλοι αυτοί, οι οποίοι έπαιρναν, έξι, δέκα, δεκαπέντε, αέρα, τζάμπα χρήμα από το ΚΕΕΛΠΝΟ, άμα τους βγάζεις τα άπλυτά τους στη φόρα, να σε λένε σκύλο, άπλυτο, άκουρο, αναρχοάπλυτο ή γιδοβοσκό! Πόσες μηνύσεις έπρεπε να κάνω εγώ τη μέρα; Εμένα μου έχουν κάνει και ένα κάρο αγωγές από πάνω διάφοροι συνάδελφοί σας που ταϊζονταν κανονικά και με μηνιάτικο από το σύστημα Παπαδημητρίου, από το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο το είχε και ο Αβραμόπουλος και ο Λοβέρδος και ο Άδωνις και ο Βορίδης. Γι’ αυτό σας λιβανίζανε. Επειδή τους ταϊζατε».

«Μέσα από αυτό το τάισμα έτρωγε και η κ. Στουρνάρα. Και μας κάνει και μήνυση, του Ανδρέα Ξανθού και εμένα, γιατί απεντάξαμε το πρόγραμμα κατά του καρκίνου που ήταν από προηγούμενο ΕΣΠΑ, γιατί δεν προλάβανε να τα φάνε όλα! Που είχαν γίνει με συγκεκριμένο τρόπο οι διαδικασίες για να πάει εκεί η δουλειά. Και όταν τα αποκάλυψα, συνάδελφός σας με είπε σκύλο. Και γι’ αυτό βγήκα μετά και είπα ότι κανονικά έπρεπε να έχω σηκωθεί, να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη. Άμα εσάς σας λένε σκύλο, θα τους λέτε να σας πουν και γάτα; Αλλά πού να ξέρω τότε που δίναμε συνέντευξη, ότι οι εννέα στους δέκα που είχα απέναντί μου, και τους λέγαμε ότι η κ. Στουρνάρα έτσι τα πήρε από το ΚΕΕΛΠΝΟ για υγειονομικά μηνύματα που έπρεπε να προβληθούν δωρεάν, ταϊζονταν με τον μήνα από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Όσο και να τα κρύψετε όλα θα βγουν στη φόρα και αν είχαμε και δικαιοσύνη να λειτουργεί πιο γρήγορα κάποιοι θα έπρεπε να βλέπουν τον κόσμο σήμερα ριγέ, γιατί θα τον έβλεπαν πίσω από τα κάγκελα» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ- ΜΠΕ