Ένα πέναλτι, που έδωσε υπέρ του Παναθηναϊκού ο Δανός διαιτητής στάθηκε η αφορμή για μια εκρηκτική συμπεριφορά του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγγέλη Μαρινάκη, που εξαπέλυσε «μύδρους» κατά πάντων, απειλώντας και με αποχώρηση από το πρωτάθλημα.

Αρχικά δόθηκε εντολή για διακοπή του προγράμματος του MEGA για να βγει ο εκπρόσωπος του Μαρινάκη Γιάννης Βρέντζος να καταγγείλει τον καταλογισμό του πέναλτι σε βάρος του Ολυμπιακού και να απειλήσει με απειλή από το πρωτάθλημα. Η διακοπή του προγράμματος ενός καναλιού με ευρεία κοινωνική απήχηση προκειμένου να καταγγελθεί μια αμφισβητούμενη φάση ποδοσφαίρου θεωρήθηκε πρωτοφανής στα ελληνικά τηλεοπτικά χρονικά και έδειξε έλλειψη σεβασμού, τόσο προς την δεοντολογία, όσο και προς τους δημοσιογράφους, τους θεσμούς και τους πολίτες.

Ως να είναι υπεράνω κανόνων και ως κριτής των πάντων, που ξέρει καλύτερα τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο από τους διαιτητές ο Βαγγέλης Μαρινάκης και το Δ.Σ. της ομάδας, έδωσαν εντολή στον Γιάννη Βρέντζο να βγει και να καταγγείλει “φασιστικό παρακράτος” και όσα γίνονται στο μέγαρο Μαξίμου, συνδέοντας τα όσα γίνονται στο γήπεδο με την κυβερνητική πολιτική…

Η όλη ατμόσφαιρα και ορισμένες κινήσεις από πλευράς Μαρινάκη κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη προμηνύουν εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, χωρίς να αποκλείεται συντόμευση εκλογών.

Καταγγελίες εναντίον των πάντων…

Ο ισχυρός άνδρας του club βρέθηκε αργότερα στου Ρέντη όπου και έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας του, με αφορμή την εμφάνισή τους στο ντέρμπι του «Απόστολος Νικολαϊδης», όμως. την ίδια στιγμή έκανε λόγο για μία «σφαγή» από την πλευρά του διαιτητή Κέλετ.

Μάλιστα χαρακτήρισε τον Δανό ρέφερι «στημένο», ενώ κάτι ανάλογο είπε και για την ΕΠΟ.  Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού:

Δηλώσεις κ. Βαγγέλη Μαρινάκη / Mr. Evangelos Marinakis' statement

«Κατ’ αρχήν είμαστε χαρούμενοι για ένα πράγμα. Ότι είδαμε τον Ολυμπιακό σε ένα πολύ δύσκολο ματς να παίζει πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Κι επίσης, το είδε όλη η Ελλάδα ότι οι παίκτες μας είναι οι καλύτεροι. Όταν είναι συγκεντρωμένοι μπορούν να αποδώσουν πάρα πολύ καλά και να παίξουν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Με τέτοιες αποδόσεις ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει όλα τα παιχνίδια και να πάρει το πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα το τι έχει συμβεί από το πρώτο λεπτό στο σημερινό ματς είναι μια σφαγή που δεν έχει προηγούμενο. Είναι από τις μεγαλύτερες σφαγές στην ιστορία. Κι από το πρώτο λεπτό. Με έναν στημένο διαιτητή, από μια στημένη ομοσπονδία, στην οποία λειτουργεί το παρακράτος, το οργανωμένο έγκλημα.

Τα έχω ξαναπεί αυτά τα πράγματα, είναι λυπηρό, γι’ αυτό και πάμε από το κακό στο χειρότερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από την ώρα που έληξε το ματς έχουμε λάβει χιλιάδες μηνύματα αγανάκτησης από τους οπαδούς μας, οι οποίοι θέλουν να σταματήσει αυτό το τσίρκο, αυτό που όλοι βλέπουμε. Πώς μπορεί να γίνει αυτό στο να μη συμμετέχει ο Ολυμπιακός σε αυτή την παρωδία.

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και εγώ προσωπικά έχω μάθει να μάχομαι. Έχω μάθει στα δύσκολα από μικρός. Έχω μάθει να αλλάζω τις καταστάσεις όταν πρέπει να αλλάξουν κι όταν χρειάζεται να αλλάξουν. Και μέχρι σήμερα τις περισσότερες φορές, σχεδόν όλες, αλλά τις περισσότερες φορές, είμαστε νικητές. Το ίδιο πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί κι εφέτος.
Αλλά αυτό που θα κάνουμε είναι ότι θα έχουμε ένα διοικητικό συμβούλιο, θα ακούσουμε ακριβώς τις απόψεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου και του κόσμου και να αποφασίσουμε.

“Και αγανακτισμένος και στεναχωρημένος…”

Σας λέω και πάλι όμως. Και αγανακτισμένος είμαι και στεναχωρημένος είμαι για όλα αυτά που είδαμε σήμερα. Αλλά από την άλλη πλευρά, αυτό είπα και στους παίκτες πριν, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί βλέπουμε επιτέλους ότι όλοι αυτοί οι μεγάλοι παίκτες μπορούν να παίξουν πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο και μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο, ακόμα και τη διαιτησία. Γιατί το είδατε και σήμερα ότι κερδίσαμε και τη διαιτησία, που από το πρώτο λεπτό ήταν καραστημένη.

Δεν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος γνωρίζει από ποδόσφαιρο που να έχει διαφορετική άποψη. Σας είπα, εμείς στο τέλος είμαστε νικητές.

Όσο δύσκολο μπορεί να ακούγεται, αλλά από την άλλη πλευρά θα πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να προχωρήσουμε. Γιατί όταν δεν μπορείς να προχωρήσεις με νόμιμα μέσα και όταν κάνεις αυτό που πρέπει, δηλαδή να παίξεις καλό ποδόσφαιρο, το να ισχύουν οι κανονισμοί του ποδοσφαίρου, όταν όλα αυτά καταπατούνται, θα πρέπει κι εμείς να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε. Δεν είναι εύκολες αποφάσεις αυτές. Θα γίνει ένα διοικητικό συμβούλιο αύριο το απόγευμα ή την Τρίτη το πρωί και θα αποφασίσουμε.».