Μια νέα επένδυση από τον όμιλο Σαββίδη ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια της ΔΕΘ. Αυτή τη φορά έρχεται από την εταιρεία Atlantis – Pak η οποία θα προχωρήσει στην δημιουργία ενός εργοστασίου της στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος. Μάλιστα η νέα μονάδα της εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παραγωγή πλαστικών συσκευασιών για τη βιομηχανία τροφίμων θα έχει διεθνή προσανατολισμό με στόχο να προμηθεύει πελάτες στα Βαλκάνια και στη Βόρεια Αφρική.

Η είδηση έγινε γνωστή κατά τη χθεσινή επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα στο περίπτερο της Atlantis – Pak στην ΔΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία έχει ξεκινήσει να διαμορφώνει συγκεκριμένο πλάνο για την υλοποίηση της επένδυσης, με τον σχεδιασμό να βρίσκεται ακόμη σε αρχικά στάδια.

Η Atlantis – Pak είναι μέλος του ομίλου Agrocom, ο οποίος ανήκει στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Ιδρύθηκε το 1993 στη περιφέρεια του Ροστόφ της Ρωσίας και δραστηριοποιείται στην παραγωγή πλαστικής συσκευασίας (περιβλήματα, πακέτα, μεμβράνες) για τη βιομηχανία τροφίμων. Είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου στον κλάδο της, καθώς τα προϊόντα της φθάνουν σε περισσότερους από 2.500 πελάτες σε 91 χώρες. Στη Ρωσία αποτελεί leader της αγοράς ενώ οι περισσότερες εξαγωγές γίνονται σε Λευκορωσία, Τσεχία, Βρετανία, Ταϊλάνδη και Καζακαστάν.

Το εργοστάσιο στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι το τρίτο της Atlantis – Pak. Η βασική μονάδα παραγωγής βρίσκεται στο Ροστόφ, ενώ η εταιρεία διαθέτει άλλο ένα εργοστάσιο στην Τσεχία. Το 2017 τα καθαρά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 6,5 δισ. ρούβλια (περίπου 80,5 εκατ. ευρώ), ενώ το καθαρό κέρδος της ανήλθε στα 1,1 δισ. ρούβλια (περίπου 13,6 εκατ. ευρώ).