Την συνολική αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών και την ανάπτυξη νέων, με στόχο το εμβληματικό “Πόρτο Καρράς” να επανατοποθετηθεί ως ένας μοναδικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην εγχώρια και διεθνή αγορά, προβλέπει το σχέδιο της εταιρίας συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, που ολοκλήρωσε την εξαγορά του συγκροτήματος και των γύρω εκτάσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση της Belterra Investments Ltd., εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη. επιβεβαιώνεται η ολοκλήρωση της εξαγοράς των μετοχών της “Πόρτο Καρράς Α.Ε.” και των συνδεδεμένων εταιρειών και περιουσιακών στοιχείων, που συνδέονται με τη λειτουργία του ομώνυμου τουριστικού συγκροτήματος, στην περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής, κοντά στον Νέο Μαρμαρά.

“Το πολυεπίπεδο επιχειρηματικό σχέδιο της Belterra Investments Ltd. αφορά τόσο στην ολιστική αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών όσο και στην ανάπτυξη νέων, με στόχο το εμβληματικό Πόρτο Καρράς να επανατοποθετηθεί ως ένας μοναδικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην εγχώρια και διεθνή αγορά” υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ακόμα ότι “η συγκεκριμένη επένδυση στον χώρο της διαχείρισης και ανάπτυξης πολυτελών και πολυθεματικών ξενοδοχειακών τουριστικών προορισμών σηματοδοτεί συγχρόνως και την περαιτέρω ενίσχυση του επενδυτικού προσανατολισμού της εταιρείας στον δυναμικό κλάδο του ελληνικού τουρισμού”.

Υπενθυμίζεται ότι η εξαγορά των μετοχών από τον όμιλο «Τεχνική Ολυμπιακή» πραγματοποιείται έναντι του κατ’ αρχήν συνολικού τιμήματος των 205 εκατομμυρίων ευρώ.

Το συγκρότημα καταλαμβάνει έκταση 17.630 στρεμμάτων και αποτελείται από τα ξενοδοχεία «Μελίτων» και «Σιθωνία», τις Βίλες «Γαλήνη» και «Καλύβα», τη μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες στα Βαλκάνια, το οινοποιείο, τις αθλητικές εγκαταστάσεις γκολφ, καλαθοσφαίρισης, ποδοσφαίρου,ιππασίας, τένις, ποδηλασίας, αναρρίχησης, θαλασσίων sports, το μεγαλύτερο κέντρο spa-θαλασσοθεραπείας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και το καζίνο.

Σύμφωνα με στοιχεία από την πρόσφατη λίστα Forbes, το όνομα του Ιβάν Σαββίδη φιγουράρει  στην 53η θέση με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πλουσιότερος Ρώσος επιχειρηματίας είναι ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου μεταλλουργίας Νοβολιπετσκ, ο 61χρονος Βλαντίμιρ Λίσιν, του οποίου η περιουσία ανέρχεται στα 19,1 δις.