Σε τρεις κατηγορίες αδύναμων οικονομικών στρωμάτων θα δοθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η έκτακτη ενίσχυση θα αφορά 200.000 νοικοκυριά που ανήκουν στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Πρόκειται για τρεις κατηγορίες:

1.Μακροχρόνια ανέργους
2.Πολύτεκνες οικογένειες
3. Οικογένειες με τέκνα ΑΜΕΑ

Την εξειδίκευση των μέτρων θα κάνει στο τέλος της εβδομάδας ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από το βήμα του 13ου συνεδρίου ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα είπε:

«Και με κατεύθυνση προς εκείνους τους συμπολίτες μας, που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, και μια κατηγορία για την οποία νοιάζομαι ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ! Ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Οικονομικών στο τέλος της εβδομάδας. Έτσι αποδεικνύουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία».

Παράλληλα αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις φορελαφρύνσεις όπως την μείωση του ΕΝΦΙΑ, με κόστος 205 εκατομμύρια ευρώ. «Στόχος; Τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας. Καταβάλλεται νωρίς το αυξημένο επίδομα θέρμανσης, με κόστος 68 εκατομμύρια. Στόχος; Οι πιο φτωχές κατηγορίες του πληθυσμού. Μειώθηκε η προκαταβολή φόρου στα νομικά πρόσωπα κατά 5%, με κόστος 138 εκατομμύρια. Στόχος; Οι επιχειρήσεις.».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως ο επόμενος στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός των ΕΛΤΑ και η εξόφληση οφειλών  της ΔΕΗ για τη διάσωσή της.
Πηγή: iefimerida.gr