Από τις 26 Ιουλίου αρχίζει η καταβολή των συντάξεων Αυγούστου, όπως αποφάσισετο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ στη συνεδρίαση της 8ης Ιουνίου 2021, ενώ αναμένεται να γίνει και η καταβολή αναδρομικών στις 27 του μήνα. 

Ο ΕΦΚΑ ανακοινωσε το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Αυγούστου:

  • Στις 26 Ιουλίου 2021, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 27 Ιουλίου 2021, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 28 Ιουλίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 29 Ιουλίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Αναμονή για τα αναδρομικά

Η πληρωμή των αναδρομικών στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα με πάνω από 30 συντάξιμα έτη, λόγω καθυστέρησης στην επεξεργασία των στοιχείων από την ανάδοχο εταιρεία, όπως ανέφερε η τελευταία ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, θα πραγματοποιηθεί με εμβόλιμη πληρωμή στις 27 Ιουλίου 2021.

Η πληρωμή των αυξήσεων (συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που αναλογεί για τον μήνα Ιούλιο) στις συντάξεις των παραπάνω συνταξιούχων θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου με τις συντάξεις Αυγούστου.