Επαναβεβαιώθηκε η ανάγκη τακτικής επικοινωνίας των επιμελητηρίων με την κυβέρνηση στη συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη,, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΘ., Γιάννης Μασούτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ., Γιάννης Μπρατάκος, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κατάσταση στην αγορά, στην αύξηση του ενεργειακού κόστους και στις συνέπειές της, καθώς και στις προοπτικές της οικονομίας και στον αναπτυξιακό ρόλο των επιμελητηρίων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Μασούτης, έθεσε στον Πρωθυπουργό τα ζητήματα που αφορούν στα επιμελητήρια και τόνισε την ανάγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συγκράτηση των τιμών, ώστε να προστατευτούν καταναλωτές και επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις των ανατιμήσεων.

Τέλος, αποφασίσθηκε τακτική επικοινωνία και συνεργασία της ΚΕΕΕ με τον υπουργό Επικρατείας, ‘Ακη Σκέρτσο, για τα θέματα που αφορούν την επιμελητηριακή κοινότητα αλλά και, συνολικά, την επιχειρηματικότητα.