Καθώς διανύουμε το πιο θερμό Σαββατοκύριακο του 2019, μέχρι στιγμής, όπως λένε οι μετεωρολόγοι, με θερμοκρασίες, που σε ορισμένες περιοχές υπερβαίνουν τους 35 βαθμούς Κελσίου, πολλοί είναι αυτοί που από χθες άρχισαν να εκδράμουν σε παραλίες για τις πρώτες βουτιές του καλοκαιριού.

 

Εκτός των ακτών της Χαλκιδικής και της Πιερίας, που έχουν την τιμητική τους, μεγάλη κίνηση παρατηρείται και στις ακτές του Δήμου Θερμαϊκού, από Περαία και Αγία Τριάδα έως Ποταμό Επανομής.

Ο Δήμος Θερμαϊκού είχε φροντίσει έγκαιρα για την ετοιμότητα στις ακτές, τοποθετώντας ακόμα και ναυαγοσώστες στα καίρια σημεία.

Μια από τις παραλίες του Δήμου Θερμαϊκού σε ετοιμότητα …

 

Σε σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρεται:

Μετά την επιβεβαίωση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την καταλληλότητα του θαλασσινού νερού των ακτών κολύμβησης του Δήμου Θερμαϊκού κατά τη φετινή κολυμβητική περίοδο, την επιτυχία των έξι παραλιών που έλαβαν, για πρώτη φορά στα χρονικά, το βραβείο της Γαλάζιας Σημαίας και την υπογραφή σύμβασης για τη ναυαγοσωστική κάλυψη, με τους ναυαγοσώστες να βρίσκονται ήδη στο πόστο τους, ο τόπος υποδέχεται το καλοκαίρι με τις καλύτερες συνθήκες.

Το εξειδικευμένο προσωπικό, με εν ισχύ άδεια ναυαγοσώστη από αρμόδια λιμενική αρχή, αναλαμβάνει να επιτηρεί την παραλιακή ζώνη των χαρακτηρισμένων ως πολυσύχναστων ακτών, μεριμνώντας για τη σωματική ασφάλεια των λουόμενων, καθημερινά από τις 10:30 π.μ. έως τις 17:30 μ.μ. και κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 1 Ιουνίου και 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Συγκεκριμένα, βάσει της υπογραφείσας σύμβασης, π/υ 153.117,16 ευρώ, οι υπηρεσίες που προβλέπονται αφορούν στη διάθεση έξι (6) ναυαγοσωστικών πύργων για την προαναφερθείσα περίοδο, με όλο τον απαραίτητο ναυαγοσωστικό εξοπλισμό για κάθε έναν εξ αυτών, καθώς και την επάνδρωσή τους με ένα ναυαγοσώστη ανά πύργο, στις ακτές:

  • Περαία – Πλατεία Μνήμης.
  • Περαία – Κοχύλι.
  • Νέων Επιβατών.
  • Αγία Τριάδα – ΠΙΚΠΑ.
  • Επανομή – Πάλιουρα.
  • Επανομή – Ποταμός, η οποία επανδρώνεται με επιπλέον ένα ναυαγοσώστη για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, λόγω του αυξημένου αριθμού επισκεπτών της.

Επιπλέον, περιλαμβάνεται η περιπολία των ακτών με ναυαγοσωστικό αυτοκίνητο από συντονιστή – επόπτη ναυαγοσωστών, η παροχή άμεσης βοήθειας από μηχανοκίνητο ταχύπλοο σκάφος, στο οποίο θα βρίσκονται ο χειριστής του σκάφους και ένας ναυαγοσώστης, η οριοθέτηση του χώρου λουόμενων σε θαλάσσια περιοχή 400 μ. σε όλες τις παραπάνω παραλίες, καθώς και η διάθεση ναυαγοσωστικού εξοπλισμού και ιατροφαρμακευτικού υλικού σε αυτήν του Τουρμπαλί στη Νέα Μηχανιώνα.

Ικανοποιείται έτσι η επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστεί η προστασία και η φροντίδα του ολοένα αυξανόμενου αριθμού λουόμενων που επισκέπτονται και απολαμβάνουν τις ακτές του Δήμου.