Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, αλλά και της ανησυχίας για τον τρόπο μετάβασης των μαθητών στα διδακτήρια εξαιτίας του πάγου.

 

Για την ασφάλεια των μαθητών και προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα στις αυλές, αρκετοί δήμοι αποφάσισαν να μην ανοίξουν τις σχολικές αίθουσες.

Τα σχολεία θαα παραμείνουν κλειστά στο Δήμο Καλαμαριάς, παρότι οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς με εντατικές προσπάθειες έχουν εκχιονίσει τους προαύλειους χώρους και τα πεζοδρόμια των Σχολικών Μονάδων της περιοχής, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

“Επειδή η ανησυχία των γονέων είναι έντονη για την ασφαλή μετάβαση των μαθητών στα σχολεία τους, λόγω της ολισθηρότητας και του παγετού που επικρατεί, αποφασίστηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους να παραμείνουν αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 κλειστά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν κανονικά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019.”

 

Σε άλλους Δήμους της Βόρειας Ελλάδας

Στον νομό Θεσσαλονίκης, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στον Δήμο Λαγκαδά. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι δομές των ΙΕΚ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.
Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και στον δήμο Βόλβης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, “ο παγετός που επικρατεί και η επικίνδυνη ολισθηρότητα οδήγησαν τον δήμο Βόλβης στην απόφαση να κρατήσει κλειστές όλες τις σχολικές μονάδες και τους παιδικούς σταθμούς την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, για προληπτικούς λόγους, αν και λειτουργικά τα σχολικά κτίρια βρίσκονται σε άριστο επίπεδο”.
Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολικά συγκροτήματα στον διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου μετά από συνεννόηση του δημάρχου με τους διευθυντές. Στους υπόλοιπους δήμους του νομού δίνεται “μάχη”, προκειμένου να καθαριστούν οι αυλές και να ανοίξουν τα σχολεία.
Στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση “συνεργεία του δήμου έχουν ήδη προβεί σε καθαρισμό των εισόδων και των αύλειων χώρων”.
Αντίθετα, δεν θα χτυπήσει το κουδούνι αύριο 8 Ιανουαρίου στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς, λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών.
Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Πολυγύρου και Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Πέλλας και Έδεσσας.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ