Με τεράστιες δυσκολίες οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να δαμάσουν την μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε τα ξημερώματα στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο Πλατανίτσι, κατακαίγοντας πευκόφυτη περιοχή, ενώ το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν κατά διαστήματα τα 7 μποφόρ.

Ο ουρανός στην περιοχή της Σιθωνίας έχει γεμίσει καπνούς που είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση.

Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός της Σιθωνίας από τη διασταύρωση της Βουρβουρούς μέχρι τη διασταύρωση της Συκιάς.

Το μέτωπο της φωτιάς απλώνεται σε ακτίνα ενός με ενάμισι χιλιομέτρου.

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα και στον οικισμό της Σάρτης σημειώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ δεν λειτουργεί η κινητή τηλεφωνία.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Μανώλης Τσολάκης, «έχει ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία και ο δήμος της περιοχής, προκειμένου να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα».

Ο ουρανός στην περιοχή της Σιθωνίας έχει γεμίσει καπνούς που είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1, οι εστίες είναι αρκετές και διάσπαρτες. Η μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη είναι αυτή σε πευκοδάσος της Σιθωνίας, πάνω από τη Σάρτη, η οποία, σύμφωνα με τον πυροσβέστη, εξαπλώνεται.

Τέσσερα αεροσκάφη συνδράμουν στην κατάσβεση, ενώ επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα. Στην περιοχή σπεύδουν ενισχύσεις, προκειμένου να αναπτυχθεί δύναμη 60 πυροσβεστών. Οι εστίες είναι αρκετές και διάσπαρτες

Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο ο Δήμος Σιθωνίας

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνει η διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο FM ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Πάρης Ντέμπλας. «Η κατάσταση είναι δύσκολη, πνέουν ισχυροί άνεμοι, η φωτιά είναι πάνω από τη Σάρτη, Υπάρχει μία ετοιμότητα, το Κοινοτικό Κατάστημα είναι ανοιχτό, χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο και αυτό, είναι το μεγάλο μειονέκτημά μας. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας» ανέφερε.

Τέσσερα αεροσκάφη συνδράμουν στην κατάσβεση, ενώ επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα

Ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας εκτίμησε ότι χωρίς ρεύμα σύντομα ενδέχεται να διακοπεί και το νερό και σημείωσε: «εκκενώσεις μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει αν και με την αστυνομία είπαμε να ενημερώσουμε όσους βρίσκονται πάνω από το επαρχιακό κύκλωμα της Σάρτης, ώστε να απομακρυνθούν» .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida.gr/ Φωτο Hankidikinews.gr