Σήμερα (Κυριακή) πραγματοποιούνται στη Γρίβα Κιλκίς εκδηλώσεις για τη «22η γιορτή του Κάστανου».

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Τοπικό Συμβούλιο, τον τοπικό Σύλλογο Γυναικών και τον τοπικό Σύλλογο «Μακεδονικός», σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Κιλκίς και τον Δήμο Παιονίας, κάθε χρόνο στη Γυμνή Κορυφή του Πάικου και σε υψόμετρο 1.610 μέτρων.

Από τις 12 το μεσημέρι αναμένεται να ανάψουν τα κάρβουνα για να ψηθούν τα κάστανα, ενώ με την συνοδεία κρασιού και τυριού, αλλά και με παραδοσιακές πίτες θα οργανωθεί γλέντι με χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα και με τη συνοδεία των μουσικών από τα χάλκινα της Γουμένισσας.

Η Γρίβα το “στραβό χωριό” που μέχρι το 1926 ονομαζόταν Κρίβα είναι στο  νομό Κιλκίς και κατοικείται από το 817 μ.Χ., όπως μαρτυρείται από την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στην οποία διασώζονται ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες.

Είναι κτισμένη στους πρόποδες της ανατολικής πλαγιάς του όρους Πάικο σε υψόμετρο 470 μέτρων και έχει 770 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Αποτελεί Τοπική κοινότητα της Δημοτικής ενότητας Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας της επαρχίας Παιονίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ