Συνάντηση του δημάρχου Θέρμης με την υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Θέρμης

………………………………………………………………….

Συνάντηση με την υποδιοικήτρια της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης Ειρήνη Χατζοπούλου είχε σήμερα, Τετάρτη, ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος. Στη διάρκειά της ο κ. Παπαδόπουλος εξέθεσε προς την κ. Χατζοπούλου τα προβλήματα υποστελέχωσης τα οποία αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Θέρμης και ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για την άμεση αναπλήρωση όλων των κενών σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Θέρμης το Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί τις ανάγκες δεκάδων χιλιάδων πολιτών, τόσο του δήμου Θέρμης όσο και κατοίκων των όμορων δήμων Θερμαϊκού και Πυλαίας Χορτιάτη. Επιπλέον, έχει στην ευθύνη του το Περιφερειακό Ιατρείο του αεροδρομίου «Μακεδονία», καλύπτοντας και τις δικές του εφημερίες, όπως και τα περιφερειακά ιατρεία Κάτω Σχολαρίου, Τριλόφου, Καρδίας, Μεσημερίου, Βασιλικών, Λακκιάς, Περιστεράς, Λιβαδίου, Σουρωτής, Αγίου Αντωνίου, Μονοπήγαδου, Ταγαράδων και Νέου Ρυσίου.

Ο δήμαρχος Θ. Παπαδόπουλος με την κα Χατζοπούλου στο Κέντρο Υγείας.

Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε να καλυφθούν όλα τα λειτουργικά και οργανικά κενά στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς, όπως είπε, το Κ.Υ. έχει αποδυναμωθεί σημαντικά, κυρίως κατά την περίοδο του κορωνοϊού, λόγω των αδειών ειδικού σκοπού. Επιπλέον, κάποιες ειδικότητες γιατρών, όπως καρδιολόγου, ακτινολόγου, χειρουργού, οφθαλμίατρου, ψυχιάτρου, ορθοπεδικού κ.ά. απουσιάζουν από το Κέντρο Υγείας. Κενά υπάρχουν επίσης και στο διοικητικό προσωπικό καθώς και στον τομέα της φύλαξης.

Προσπάθεια εύρυθμης λειτουργίας

Η κ. Χατζοπούλου αναγνώρισε πως υπάρχουν προβλήματα τα οποία όπως είπε, είναι λειτουργικής φύσεως και οφείλονται κυρίως στις άδειες ειδικού σκοπού οι οποίες δόθηκαν την περίοδο της καραντίνας, έως και χθες.

Εξήγησε ότι από σήμερα που οι άδειες αυτές δεν υφίστανται πλέον, θα υπάρξει σταδιακή αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Κ.Υ., σε συνδυασμό και με κάποιες εσωτερικές αλλαγές οι οποίες θα γίνουν με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού.

Επιπλέον, τόνισε, πως οργανικά κενά δεν υπάρχουν και όσοι συνταξιοδοτούνται αντικαθίστανται αυτομάτως. Σημείωσε, επίσης, ότι δεν υφίσταται ζήτημα με τη διακομιδή των ασθενών καθώς εκτός από ασθενοφόρο που διαθέτει το Κ.Υ., υπάρχει και η συνδρομή του ΕΚΑΒ. Τέλος, αναγνώρισε ότι υπάρχει κενό στο τομέα της φύλαξης και είπε ότι η 4η ΥΠΕ προτίθεται να προσλάβει άμεσα δύο φύλακες για το Κ.Υ. Θέρμης.

Ο δήμαρχος Θέρμης παρέδωσε στην υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ υπόμνημα με όλες τις ελλείψεις οι οποίες παρατηρούνται στο Κ.Υ. Παράλληλα τόνισε πως ο δήμος θα παρακολουθεί στενά την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων τις οποίες ανέλαβε η 4η ΥΠΕ και εφόσον συνεχίζονται τα προβλήματα, τότε θα επανέλθει.