Το Κέντρο Υγείας Θέρμης επισκέφθηκε ο δήμαρχος Θόδωρος Παπαδόπουλος προκειμένου να συνομιλήσει με τους υπεύθυνους της εν λόγω πρωτοβάθμιας μονάδας υγείας, για ενδεχόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Κ.Υ. ως εμβολιαστικού κέντρου.

Ο δήμαρχος Θέρμης, μαζί και με τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Θέρμης Οδυσσέα Σαληκυριάκη είχαν συνάντηση με εκπροσώπους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Κ.Υ. οι οποίες παρουσίασαν τον τρόπο λειτουργίας των τεσσάρων εμβολιαστικών κέντρων τα οποία εντάχθηκαν από σήμερα στον σχεδιασμό για τον εμβολιασμό των πολιτών.

Τα τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα βρίσκονται στο εσωτερικό του Κ.Υ., λειτουργούν σε δωδεκάωρη βάση, πραγματοποιώντας περίπου διακόσιους εμβολιασμούς ανά ημέρα.

Οι εκπρόσωποι του Κ.Υ. ζήτησαν από τον δήμαρχο να μεριμνήσει ώστε να αποκατασταθούν οι λακκούβες οι οποίες έχουν ανοίξει λόγω της πρόσφατης χιονόπτωσης και του παγετού στους διαδρόμους του αύλειου χώρου. Παράλληλα ζητήθηκε να τοποθετηθούν τέντες παραπλεύρως της εισόδου του κτιρίου του Κ.Υ. προκειμένου να προστατεύονται οι πολίτες οι οποίοι αναμένουν τη σειρά τους για να εμβολιαστούν, καθώς δεν επιτρέπεται η παραμονή τους εντός του κτιρίου.

Ζητήθηκε επίσης από τον δήμο να μεριμνήσει ώστε να αποκατασταθούν οι ζημίες στα φωτιστικά των εισόδων του αύλειου χώρου τα οποία βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Τέλος, από τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Θέρμης ζητήθηκε να υπάρχει κάποια επιτήρηση, κυρίως κατά τις βραδυνές ώρες καθώς τα εμβολιαστικά κέντρα λειτουργούν ως αργά το βράδυ.

 Ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος δήλωσε σχετικά:

Επισκέφθηκα για άλλη μια φορά το Κέντρο Υγείας, σήμερα, πρώτη μέρα λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων στην περιοχή μας, για να εκφράσω τις ευχαριστίες προς όλο το προσωπικό του και τη συμπαράσταση του δήμου στο έργο τους. Στο πλαίσιο αυτό, ως δήμος, αναλάβαμε τη δέσμευση και θα υλοποιήσουμε ό,τι μας έχουν ζητήσει προκειμένου να διευκολύνουμε το δύσκολο έργο τους, αλλά και την πρόσβαση και παραμονή των πολιτών στο Κ.Υ. Όπως κάνουμε όλα τα χρόνια, όπως κάναμε και από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η πανδημία, παρέχοντας κάθε δυνατή υποστήριξη στους ανθρώπους του Κ.Υ., το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα”.

Υπενθυμίζεται ότι στο Κ.Υ. Θέρμης λειτουργεί εδώ και μήνες και κέντρο διενέργειας τεστ covid-19 σε ειδική προκάτ κατασκευή, την οποία παραχώρησε ο δήμος .