Συνεχίζονται και αυστηροποιούνται τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό με ελέγχους στους δρόμους και σε χώρους συνωστισμού πολιτών.

Πενηντάχρονος άνδρας συνελήφθη, αργά το βράδυ της Παρασκευής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της ‘Αμεσης Δράσης με την κατηγορία ότι διοργάνωσε κορωνοπάρτι.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ο 50χρονος είχε μισθώσει διαμέρισμα στην παραλιακή οδό, από πλατφόρμα ενοικίασης και έκανε πάρτι, παραβιάζοντας τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού. Στον 50χρονο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ. Τα προβλεπόμενα πρόστιμα των 300 ευρώ στον καθένα, επιβλήθηκαν σε επτά ακόμη άτομα που συμμετείχαν στο πάρτι.

Και υπεύθυνος καφετέριας στα Γιαννιτσά

Ένας 36χρονος, υπεύθυνος καφετέριας, συνελήφθη χθες το βράδυ στην περιοχή των Γιαννιτσών καθώς σύμφωνα με την αστυνομία εξυπηρετούσε τρεις πελάτες, παραβιάζοντας τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον 36χρονο βεβαιώθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ. Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος ενώ τα προβλεπόμενα πρόστιμα των 300 ευρώ επιβλήθηκαν στους τρεις πελάτες.