• Είχε προσβληθεί από τον ιό τον Νοέμβριο με άλλους τρεις συναδέλφους του.-

  • Ήταν μέλος του Δ.Σ του Νοσοκομείου “Παπανικολάου”.

 

Στο πένθος βυθίστηκαν η οικογένεια, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι άνθρωποι του Δήμου Λαγκαδά, όταν πληροφορήθηκαν ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών από κορωνοϊό ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γιώργος Προκοπίδης, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου.

Ο δήμαρχος, Ιωάννης Ταχματζίδης, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια του ίδιου και των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του. «Η προσφορά του στον Δήμο Λαγκαδά θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όλων μας», τόνισε ο κ. Ταχματζίδης.

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη

“Με λύπη ανακοινώνω το θάνατο του φίλου και συνεργάτη Αντιδημάρχου, Γιώργου Προκοπίδη, ο οποίος κατέληξε σήμερα, 13 Φεβρουαρίου, 2021, νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου , λόγω COVID – 19 .

Eκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια , καθώς και των Δημοτικών Συμβούλων της Παράταξης. Η προσφορά του στο Δήμο Λαγκαδά θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όλων μας.

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ…”

Σε ανάρτησή του στο facebook o Δήμαρχος Λαγκαδά έγρααψε:

ΣΕ ΠΕΝΘΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
Έφυγες νωρίς Γιώργο, έφυγες άδικα. Πάλευες τρεις μήνες στο Νοσοκομείο αλλά ο Θεός σε ήθελε κοντά του. Μου στέρησε ένα καλό φίλο και ένα άριστο συνεργάτη.
Η προσφορά σου στο Δήμο Λαγκαδά αναγνωρίστηκε από όλους. Ήσουν ένας ακούραστος και αποτελεσματικός εργάτης. Τι να θυμηθούμε πρώτα…ήσουν πάντα στην πρώτη γραμμή ακούραστος, δημιουργικός, χρήσιμος.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πάθος σου για την λειτουργία του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ στο Λοφίσκο. ΔΙΚΟ ΣΟΥ δημιούργημα.
Δεν θα ξεχάσω πολλά φίλε Γιώργο, τις ατελείωτες συζητήσεις μας για θέματα του Δήμου που τόσο πιστά υπηρέτησες.
Δεν θα ξεχάσω την φιλία μας.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ, ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ φίλε Γιώργο, είμαι σίγουρος ότι και εκεί που πας το ίδιο χρήσιμος θα είσαι.
Καλό κουράγιο στην οικογένεια σου που τόσο αγαπούσες και φρόντιζες.”

Ποιος ήταν ο Γ. Προκοπίδης

Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Λαγκαδά .
Τακτικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Γενικό Νοσοκομείο “Γεώργιος Παπανικολάου”. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Είχε γίνει διασπορά του ιού στο Δημαρχείο

Σημειώνεται ότι από τις 20 Νοεμβρίου είχαν εντοπιστεί δεκάδες κρούσματα στο δημαρχείο Λαγκαδά. Θετικοί είχαν βρεθει οι τέσσερις από τους επτά αντιδημάρχους, όπως και 14 δημοτικοί υπάλληλοι.

Επίσης, από την Covid-19 έχουν νοσήσει ακόμη δύο συνεργάτες του δημάρχου.

Επίσης 160 εργαζόμενοι του δήμου είχαν υποβληθεί σε τεστ. Εννέα από αυτούς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν γίνει γνωστά ακόμη πέντε κρούσματα της νόσου μεταξύ των εργαζομένων του δήμου Λαγκαδά.