Περισσότεροι από 120 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας, που συγκεντρώθηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, απεστάλησαν στις πληγείσες περιοχές.

Τα υλικά και τα είδη πρώτης ανάγκης που προσέφεραν οι κάτοικοι και των επτά Περιφερειακών της Ενοτήτων, συγκεντρώθηκαν στο Κτίριο Υπηρεσιών της Περιφέρειας στη δυτική Θεσσαλονίκη, συσκευάστηκαν και φορτώθηκαν, υπό την επίβλεψη του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και με την οργάνωση της Αντιπεριφέρειας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Η αλληλεγγύη σε ώρες καταστροφής και δυστυχίας δεν γνωρίζει σύνορα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και όλη η κοινωνία της Μακεδονίας έδωσαν βροντερό παρών στην προσπάθεια στήριξης των συνανθρώπων μας που βρέθηκαν σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, που ευχαρίστησε από την καρδιά του ,όπως είπε, τους χιλιάδες συμπολίτες από όλη τη Μακεδονία, που έστειλαν με όποιο τρόπο μπορούσαν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, κουβέρτες, ακόμη και παιχνίδια για τα παιδιά της Συρίας και της Τουρκίας.

«Ενεργοποιήσαμε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας για να συγκεντρώσουμε την ανθρωπιστική βοήθεια», είπε από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Μελίνα Δερμεντζοπούλου, που τόνισε ότι χρειάστηκε να δοθεί παράταση δύο ημερών, καθώς το ενδιαφέρον για προσφορά ήταν τεράστιο.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, εφόσον παραστεί ανάγκη, θα διοργανωθεί και νέα δράση συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας.