Σε ένα σημαντικό ιστορικό ντοκιμαντέρ, που προετοιμάζει η Ελληνική Τηλεόραση για την Επανάσταση του 1821 στην Χαλκιδική, έλαβαν μέρος  μέλη του χορευτικού συγκροτήματος και της χορωδίας του Παγχαλκιδικού Συλλόγου “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”.

Τα γυρίσματα έγιναν στο μνημείο του καπετάν Χάψα στην Αγία Αναστασία, στον τόπο. όπου γράφτηκαν σελίδες δόξας από τους ηρωΙκούς αγωνιστές κατά την διάρκεια της μάχης των Βασιλικών.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” αναφέρει:

“Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί από την ΕΤ2 και την ΕΤ3 στην εκπομπή “ΤΟΠΟΣΗΜΑ” σε ημερομηνία που θα γνωστοποιήσουμε έγκαιρα , στα μέλη και φίλους του Παγχαλκιδικού με e mail και S.M.S.
To Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί τα μέλη του χορευτικού και της χορωδίας που έλαβαν μέρος στο ντοκιμαντέρ, στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε , καθώς και τους δασκάλους Περικλή Διαμαντή (χορευτικού) και Νικόλαο Καλαϊτζή , ο οποίος αντικατέστησε τον δάσκαλο της χορωδίας που δεν μπορούσε να παρευρεθεί.
Επίσης ευχαριστεί την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την άμεση ανταπόκρισή της στην διενέργεια RAPID TEST, των μελών του Χορευτικού της Χορωδίας και του Δ.Σ. που έλαβαν μέρος, τον Αντιδήμαρχο Πολυγύρου κ. Ιωάννη Σιμώνη για τον ευπρεπισμό του μνημείου και τον Κον Ιωάννη Γιώργο Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής για το κέρασμα που προσέφερε στους συμμετέχοντες.

Η χορωδία στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ στο μνημείο του καπετάν Χάψα.

Τέλος ευχαριστεί την Ελληνική Τηλεόραση για το ντοκιμαντέρ που προετοιμάζει, το οποίο θα βοηθήσει στην προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε να γίνει γνωστή η Επανάσταση της Χαλκιδικής το 1821 και η συμβολή της στην έκβαση του απελευθερωτικού αγώνα.

Σημειώνουμε ότι στο χώρο του μνημείου τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα κατά του COVID 19 και οι συμμετέχοντες την προηγούμενη ημέρα υποβλήθηκαν σε RAPID TEST.”