Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα «Μηχανιώτικα 2018», ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Θερμαϊκού, που και φέτος συγκέντρωσαν πολύ κόσμο, δίνοντας την ευκαιρία της ψυχαγωγίας των πολιτών, αλλά και της συμμετοχής σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς.

 

Ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης

απευθύνοντας χαιρετισμό.

 

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν στο χώρο του λιμανιού της Νέας Μηχανιώνας στις 30 Αυγούστου με ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι από τον γνωστό τραγουδιστή Γιώργο Μαργαρίτη, πλαισιωμένο από την ταλαντούχο Ελεάνα Παπαϊωάννου και μια εξαιρετική ορχήστρα.

Ακολούθησαν στον ίδιο χώρο οι EMIGRE με ρυθμούς pop, rock & dance ελληνικής και ξένης μουσικής. Το συγκρότημα, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά συγκροτήματα της Pop & Rock σκηνής, έχει αφήσει το δικό του στίγμα στη 18χρονη καλλιτεχνική του πορεία με πολλές συνεργασίες με μεγάλους και γνωστούς καλλιτέχνες.

Προηγήθηκε μια μεγάλη γιορτινή συγκέντρωση εθελοντισμού, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Θερμαϊκού, του Κέντρου Υγείας Νέας Μηχανιώνας και του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) “Χάρισε Ζωή”, που είχε σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την προσέλκυση δοτών.

Η εκδήλωση «Ο Αθλητισμός Χαρίζει Ζωή και γίνετε Εθελοντής Δότης μυελού των Οστών στο Δήμο Θερμαϊκού» συγκέντρωσε τους αθλητές των αθλητικών φορέων του Δήμου, οι οποίοι με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Εντάσσοντας πρώτοι τους εαυτούς τους στην Τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών, μετέδωσαν το μήνυμα και την αξία του εθελοντισμού και λειτούργησαν ως παράδειγμα προς μίμηση, δίνοντας ελπίδα σε μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας.

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης σε δηλώσεις του εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για τη συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις και απηύθυνε  θερμά  συγχαρητήρια σε όλους, που στήριξαν και βοήθησαν την επιτυχία τους.