Για πρώτη φορά λειτουργεί ειδικό σχολείο, ενώ εντάχθηκαν 20 σχολεία σε πρόγραμμα χρηματοδότησης για την συντήρηση τους. Προχωρά η κατασκευή ενός ακόμη δημοτικού και ενός νηπιαγωγείου στην Περαία.- Δηλώσεις από τον Δήμαρχο Γιάννη Μαυρομάτη.-

 

Με ικανοποιητικές υποδομές και σε θετικό επίπεδο οργάνωσης άρχισαν τα μαθήματα  στα περισσότερα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης, αφού έγιναν οι αγιασμοί, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και γονέων.

Σε ορισμένους Δήμους εγκαινιάστηκαν και νέες δομές, όπως αυτή του ειδικού σχολείου, που λειτουργεί για πρώτη φορά στο Δήμο Θερμαϊκού, ενώ προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή ενός δημοτικού και ενός νηπιαγωγείου στην Περαία.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την εικόνα, που παρουσιάζουν συνολικά τα σχολεία της περιοχής και δήλωσε:

“Νέο ξεκίνημα σήμερα μιας νέας σχολικής χρονιάς,η οποία φέρνει καινούριες προκλήσεις, εμπειρίες, αγωνίες, ελπίδες, γνώσεις, σκληρή πνευματική εργασία. Η διοίκηση του Δήμου κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τη νέα χρονιά.

Αίθουσες αναβαθμίστηκαν, χώροι υγιεινής ανακαινίστηκαν, ενώ προχωρούν οι κατασκευές δύο σχολείων του 5ου δημοτικού και 9ου νηπιαγωγείου Περαίας. Από φέτος λειτουργεί για πρώτη φορά το ειδικό σχολείο, ενώ εντάχθηκαν 20 σχολεία σε πρόγραμμα χρηματοδότησης για την συντήρηση τους. Μετά την ενεργειακή αναβάθμιση δύο σχολείων εντάχθηκαν άλλα τρία σχολεία.
Εύχομαι από καρδιάς στα αγαπημένα παιδιά μας, στους αγαπητούς εκπαιδευτικούς υπέροχη χρονιά, ευτυχισμένη χρονιά!”