Με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ισχυρούς ανέμους έδειξε και πάλι τα δόντια του ο Μάρτης, επιβεβαιώνοντας την λαϊκή ρήση “Μάρτης – γδάρτης”.

Από το βράδυ επικρατούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σημεία.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, καθώς και της Θράκης όπου θα είναι πρόσκαιρα πυκνές. Βαθμιαία τα φαινόμενα από τα δυτικά θα εξασθενήσουν, το μεσημέρι στη δυτική Μακεδονία και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τις πρωινές ώρες τοπικά έως 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Βελτίωση από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Χιονόπτωση στην ορεινή Χαλκιδική

Ασθενής χιονόπτωση καταγράφηκε το πρωί στην ορεινή Χαλκιδική, λόγω της επιδείνωσης του καιρού. Ωστόσο, δεν παρατηρείται κανένα πρόβλημα στη βόρεια Ελλάδα από τη μεταβολή των καιρικών συνθηκών.

Η θερμοκρασία σημείωσε πτώση σε αρκετές περιοχές και στις 8 το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε -6 στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας Γρεβενών και σε Λαϊλιά Σερρών, -4 στη Βλάστη Κοζάνης, – 1 σε Δεσκάτη Γρεβενών και Αγ. Παύλο Ημαθίας και μηδέν βαθμούς Κελσίου σε Αμύνταιο Φλώρινας, Πολύγυρο Χαλκιδικής και Πτολεμαΐδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-03-2021
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τα νότια.
Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά
τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.