Αστυνομικός, που κατευθυνόταν νύχτα στην υπηρεσία του, έπεσε θύμα ληστείας στην επαρχιακή οδό Αρναίας – Νέας Απολλωνίας στα όρια των νομών Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, όταν σταμάτησε για να προσφέρει βοήθεια σε άτομο, που βρισκόταν σε σταματημένο αυτοκίνητο.

Όπως κατήγγειλε ο ίδιος, το αυτοκίνητο ήταν ακινητοποιημένο στην άκρη του δρόμου και γι αυτό σταμάτησε να δει τι συμβαίνει. Ήταν βράδυ και ο φωτισμός δεν ήταν επαρκής, οπότε ήταν πιθανό κάποιοι άνθρωποι να ήθελαν βοήθεια.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο αστυνομικός, στο εσωτερικό του ακινητοποιημένου οχήματος βρισκόταν μια γυναίκα, αλλά όταν ο ίδιος βγήκε από το δικό του αυτοκίνητο για να παράσχει βοήθεια, εμφανίστηκε μέσα στο σκοτάδι ένας άνδρας, ο οποίος με την απειλή όπλου τού άρπαξε τσαντάκι με το κινητό του τηλέφωνο, τον φορητό υπολογιστή και προσωπικά του έγγραφα.

Αμέσως μετά ο ληστής με το όπλο και η συνοδός του έβαλαν μπροστά στο αυτοκίνητό τους και εξαφανίστηκαν.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες και αναζητά το ζευγάρι των κακοποιών σε μια περιοχή, όπου έχουν αναφερθεί και άλλες περιπτώσεις παρανόμων δραστηριοτήτων.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, όπου αυτή την εποχή βρίσκονται πάνω από 1.000 άτομα, αλλά για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν προκύπτει προς το παρόν σύνδεση με δράση αλλοδαπών.