Ήταν ένα Σαββατοκύριακο με αφόρητη ζέστη και είχε ως φυσική συνέπεια την απόδραση από τα αστικά κέντρα προς την θάλασσα σε όλη την Ελλάδα.

Οι δρόμοι γέμισαν αυτοκίνητα από το πρωϊ και οι παραλίες κατακλύστηκαν. Στον Ποταμό Επανομής έφτασαν χιλιάδες οχήματα, σε τρόπο ώστε να καλυφθεί η ακτή σε όλο το μήκος της, ενώ ανάλογη εικόνα παρουσίαζαν οι παραλίες της Νέας Ηράκλειας, της Καλλικράτειας και όλων  των πολυσύχναστων σημείων της Χαλκιδικής.

Μετά το μεσημέρι άρχισε η επιστροφή, που παρουσίασε αρκετά προβλήματα, αλλά όχι βασανιστικά μποτιλιαρίσματα.

Στα γνωστά σημεία λίγο μετά την Καλλικράτεια και το Μεσημέρι τα αυτοκίνητα κινούνταν με χαμηλές ταχύτητες μέχρι και την διασταύρωση της Θέρμης.

Ενδεικτικά από τον Νέο Μαρμαρά έως την Θεσσαλονίκη οι οδηγοί έκαναν περίπου δύο ώρες, ενώ ελαφρώς λιγότερο χρόνο έκαναν όσοι έρχονταν από Παλιούρι και Πευκοχώρι.

Χάρτης της διαδρομής από Παλιούρι στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα.

Ανάλογη εικόνα και στο δρόμο Επανομής – Θεσσαλονίκης με φρακάρισμα λίγο πριν από το Πλαγιάρι και στην περιοχή του Αεροδρομίου.

Η εικόνα με τις ουρές των αυτοκινήτων είναι πλέον συνηθισμένη τα Σαββατοκύριακα, τόσο μέσα στο Πλαγιάρι, όσο και στην Επανομή, αφού οι τοπικοί παράγοντες επιμένουν να θέλουν τη διέλευση όλων των αυτοκινήτων από το κέντρο των κωμοπόλεων για να έχουν δουλειές τα καταστήματα.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, που εδώ και χρόνια δεν χαράσσονται και δεν κατασκευάζονται περιφερειακοί δρόμοι.