Στη σύλληψη δύο ανδρών, ως υπαιτίων πρόκλησης εμπρησμών στην Λακκιά του Δήμου Θέρμης και στο Πουρνάρι Πανοράματος του Δήμου Πυλαίας, προχώρησαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης (ΔΙΠΥΝ), όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, στις 4/6 συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.ΠΥ.Ν Θεσσαλονίκης, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Λακκιά Θέρμης Θεσσαλονίκης. Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Επιπλέον, χθες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Πουρνάρι Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

Για το ανωτέρω περιστατικό επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 πυροσβεστική διάταξη και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Από την πυροσβεστική δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τα περιστατικά, αλλά εκτιμάται ότι οι πυρκαγιές προήλθαν από απροσεξία των δύο ανδρών, που πήγαν να ανάψουν φωτιές είτε για να κάψουν ξερά χόρτα, είτε για άλλους λόγους. Συνιστάται η αποφυγή ανάματος φωτιάς σε υπαίθριους χώρους σε όλη την περίοδο από Μάρτιο μέχρι Νοέμβριο λόγω κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών, προβλέπεται μάλιστα και η επιβολή προστίμου.