Δεν θα γίνει τελικά στην περιοχή του Μεσημερίου η μονάδα βιοαποβλήτων, που είχε ενταχθεί στο αρχικό σχέδιο, καθώς, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, ο δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής άλλαξε άποψη μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Η μονάδα, σύμφωνα με νέα πρόταση θα εγκατασταθεί πλησίον των συνόρων με τον γειτονικό Δήμο της Νέας Προποντίδας (όχι κατοικημένη), προς τη Νέα Ηράκλεια, στη θέση Νιχώρι, εντός των ορίων του Δήμου Θερμαϊκού.

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Παράταξης “Θερμαϊκός – Νέα Πορεία” Γιάννης Μαυρομάτης αναφέρει:

“Ο κ. Τσαμασλής, αντιλαμβανόμενος το τεράστιο ατόπημα στο οποίο πήγε να υποπέσει και για το οποίο είχε στυλώσει τα πόδια, αρνούμενος να ακούσει την κοινωνία, αλλά και σύσσωμη την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο, τελικώς έκανε στροφή 180 μοιρών, αλλάζοντας την αρχική του απόφαση!

Με πρόταση, λοιπόν, που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο, ακύρωσε την αρχική βούλησή του όπως εκφράσθηκε στην επιτροπή ποιότητας ζωής για την εγκατάσταση της ΜΕΒΑ στο Μεσημέρι, σε κατοικημένη περιοχή (μία σκέψη άκρως καταστροφική για τους κατοίκους του χωριού) και πρότεινε μία άλλη τοποθεσία, πλησίον των συνόρων με τον γειτονικό Δήμο της Νέας Προποντίδας (ΟΧΙ κατοικημένη), προς τη Ν. Ηράκλεια, στη θέση Νιχώρι, εντός των ορίων του δικού μας Δήμου.

Τι έκανε, δηλαδή, ο κ.Τσαμασλής; Αποδέχθηκε πλήρως αυτό που από την πρώτη στιγμή η παράταξη μας κατήγγειλε, έχοντας γνώση του θέματος (υπάρχει ψηφισμένη από το δημοτικό συμβούλιο το 2016 χωροθέτηση και μελέτη για ΜΕΒΑ), τονίζοντας την εν λόγω «ανορθογραφία» για το Μεσημέρι προτάσσοντας την υγεία των συμπολιτών μας, η οποία είναι πέρα και πάνω απ΄όλα!”

Ο κ. Μαυρομάατης αναφέρει τέλος ότι βλέποντας το αδιέξοδο, ο κ. Τσαμασλής αποδέχθηκε αυτά τα οποία μέχρι και χθες αρνούνταν πεισματικά να αποδεχθεί, “φέρνοντας πρόταση αλλαγής της τοποθεσίας για τη ΜΕΒΑ, πρόταση η οποία έγινε φυσικά αποδεκτή από όλους. Και αυτό αποτελεί νίκη των κατοίκων του Μεσημερίου.”