Στο μεγάλο αριθμό των εθελοντικών ενεργειών στο Δήμο Θέρμης προστέθηκε και η εθελοντική δενδροφύτευση στο Πλαγιάρι με την υποστήριξη των μελών του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Πλαγιαρίου, που ένωσαν τις δυνάμεις τους με την αρμόδια Αντιδημαρχία Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και ανέλαβαν δράση μεταμόρφωσης του πάρκου πλησίον των γηπέδων ¨Μηναρετζή”.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 δεκάδες μέλη του Συλλόγου συνέδραμαν στην προσπάθεια εθελοντικής δυνδροφύτευσης, που στόχο είχε την καθαριότητα και τον εξωραϊσμό του δημόσιου χώρου αρχικά, καθαρισμό και φύτευση δένδρων όπως Πλανατομουριές, Φλαμουριές, και πικροδάφνες που μετάφερε στο σημείο η αρμόδια Αντιδημαρχία, καθώς και άλλων διακοσμητικών φυτών που φρόντισαν να φέρουν οι εθελοντές μέλη του Συλλόγου.

Παράλληλα η αρμόδια Αντιδημαρχία προμήθευσε και με τα απαραίτητα υλικά, και φυτά για την επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης.
Είναι ευχής έργο, ότι ο εθελοντισμός στο Δήμο μας καταλαμβάνει ολοένα και περισσότερο έδαφος, αποκτώντας ταυτόχρονα μια έντονη δυναμικότητα και ενεργητική διάσταση από μεριάς των συμμετεχόντων. Η ανιδιοτελής προσφορά των συνδημοτών μας, συμβάλλει ολοένα και περισσότερο στη συνολική ευημερία της κοινωνίας μας, ενώ τα ιδανικά και οι αξίες της αλληλεγγύης και του αλτρουισμού εξυψώνονται.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Γκιζάρης δήλωσε :

«Προσπάθειες, όπως αυτή της χθεσινής ημέρας που δεν είναι η μοναδική αλλά αυξάνει τον ήδη σημαντικό αριθμό των εθελοντικών δράσεων, που πραγματοποιούνται στο Δήμο μας, είναι εξαιρετικής σημασίας για τον τόπο μας και σαφώς αξιέπαινες, με το μόνο αντάλλαγμα των συμμετεχόντων να είναι η ηθική ικανοποίηση της ανιδιοτελούς προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο. Από την πλευρά μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Πλαγιαρίου, που προσέφεραν προσωπικό κόπο και χρόνο για το συνολικό κοινωνικό καλό και να τους βεβαιώσω, ότι η εκτίμησή μας είναι ειλικρινής και η σύμπραξή μας εγγυημένη, όποτε μας ζητηθεί. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο χώρο στο Πλαγιάρι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Αντιδημαρχία θα αναλάβει πρωτοβουλία δημιουργίας ενός νέου χώρου πρασίνου και αναψυχής, διαμορφώνοντάς τον κατάλληλα και τοποθετώντας σε αυτόν ότι είναι απαραίτητο όπως για παράδειγμα αυτόματο πότισμα, νέα φυτά, γκαζόν  κ.α. Το έντονο ενδιαφέρον από διάφορα χωριά του Δήμου μας και η εθελοντική διάθεση για προσφορά των συνδημοτών μας που αποδεικνύεται ανεξάντλητη, πρόκειται να δημιουργήσει στο μέλλον και άλλες αντίστοιχες δράσεις σε όλη την έκταση του Δήμου μας”.

ΠΗΓΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ