Κατέστρεψαν τον χλοοτάπητα, αφού εισέβαλαν με αυτοκίνητα και έκαναν κύκλους μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Καταστροφές στον χλοοτάπητα του ποδοσφαιρικού γηπέδου των Ταγαράδων προκάλεσαν άγνωστοι το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου. Αφού έσπασαν την κλειδαριά της μεγάλης πόρτας του γηπέδου από την οποία εισέρχονται μόνον μηχανήματα, εισέβαλαν στο γήπεδο και, πιθανότατα με αυτοκίνητο, προκάλεσαν καταστροφές σχεδόν σε ολόκληρο τον χλοοτάπητα.

Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός, η διοίκηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Δήμου Θέρμης (ΔΕΠΠΑΘ) κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. “Καταθέσαμε μήνυση στο Τμήμα Ασφαλείας των Βασιλικών ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι και να υποστούν τις συνέπειες” δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Νίκος Λαγός.

Αυτό είναι το δεύτερο ανάλογο περιστατικό που συνέβη σε αθλητική εγκατάσταση του δήμου Θέρμης. Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Δεκεμβρίου, άγνωστος ή άγνωστοι μπήκαν στο γήπεδο των Βασιλικών και με το αυτοκίνητό τους εισέβαλαν στον φρεσκοσπαρμένο αγωνιστικό χώρο προκαλώντας καταστροφές. Και γι’ αυτό το περιστατικό έχει κατατεθεί μήνυση από την ΔΕΠΠΑΘ στο Τμήμα Ασφαλείας Βασιλικών.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Αθλητισμού του δήμου Θέρμης προχώρησε σε επανασπορά του χλοοτάπητα ώστε ο αγωνιστικός χώρος να είναι έτοιμος μόλις επιτρέψει η Πολιτεία την επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων.

 Ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλοςδήλωσε σχετικά:

Ο δήμος Θέρμης κατέθεσε, ως όφειλε, μηνύσεις και για τις δύο περιπτώσεις καταστροφής του αγωνιστικού χώρου των γηπέδων Βασιλικών και Ταγαράδων. Ελπίζουμε οι αρμόδιες αρχές να βρουν σύντομα τους υπαίτιους. Πέρα από τις όποιες συνέπειες προβλέπει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις, εμείς, ως δήμος, θα διεκδικήσουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ, αποζημιώσεις για τις ζημιές από αυτούς που τις προκάλεσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε την περιουσία των δημοτών μας και αυτό θα κάνουμε”.