Από την σεισμική ζώνη Θεσσαλίας – Αγίου Όρους, προέρχεται ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 01:50 τα ξημερώματα της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 22 χιλιόμετρων νοτιοδυτικά του ‘Αγίου Όρους.

Είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στις 22:39 χθες το βράδυ, με επίκεντρο την ίδια περιοχή.
Ο νέος ισχυρότερος σεισμός, όπως και ο προηγούμενος, έγινε αισθητός στις μονές σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της τέλεσης της αγρυπνίας του Τιμίου Σταυρού, (το ‘Αγιο Όρος ακολουθεί το εορτολόγιο του παλαιού ημερολογίου, με δεκατρείς μέρες διαφορά από το νέο ημερολόγιο). Επίσης έγινε αισθητός στη νότια Χαλκιδική, κυρίως στη Σιθωνία.

Ακολούθησαν και άλλοι σεισμοί, μικρότερης έντασης, με πιο ισχυρό έναν μεγέθους 3,9 Ρίχτερ, στις 2:09 τα ξημερώματα, με το ίδιο επίκεντρο, χωρίς να αναφερθούν ζημιές.

Η ακολουθία των σεισμών φαίνεται να εξελίσσεται με τον αναμενόμενο τρόπο, αλλά το φαινόμενο παρακολουθείται, καθώς έχουν σημειωθεί περίπου 20 δονήσεις πάνω από 2,5 Ρίχτερ το τελευταίο 24ωρο.

Άλλωστε και στο παρελθόν έχουν προέλθει ισχυροί σεισμοί από την λεγόμενη Τάφρο βορείου Αιγαίου, η οποία εκτείνεται από την Θεσσαλία προς τις νότιες ακτές της Χαλκιδικής και φτάνει μέχρι την Ανατολία.