Με πνεύμα διεύρυνσης και εκπροσώπησης όσο το δυνατόν περισσότερων δυνάμεων στο νέο προεδρείο των φορέων της αυτοδιοίκησης ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ)  δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Το νέο προεδρείο είναι διαπαραταξιακό καθώς στη θέση του αντιπροέδρου ορίστηκε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης και στη θέση του γενικού γραμματέα ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Γάκης, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο κ. Καϊτεζίδης για συνεργασία με όλες τις παρατάξεις.
Διαπαραταξιακή θα είναι επίσης και η Εκτελεστική Επιτροπή.

Πέρα από τους τρεις του προεδρείου ορίστηκαν ως μέλη ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας και ο δημοτικός σύμβουλος Νέαπολης – Συκεών, Χρήστος Ζησάκος.
«Επιβεβαιώθηκε αυτό που λέγαμε από την αρχή και το έλεγα και εγώ προσωπικά ότι θα είναι μια διοίκηση, η οποία θα έχει χαρακτήρα και ενωτικό και αυτοδιοικητικό. Όλο το προεδρείο εκλέχθηκε ομόφωνα, ομόψυχα και σε αυτό το κλίμα θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε. Εκπροσωπούνται όλοι. Ήμουν συνεπής σε αυτό που είχα εξαγγείλει, ότι ανεξάρτητα από τη μεγάλη νίκη στις εκλογές, το προεδρείο μας θα είναι διαπαραταξιακό  και έτσι θα προχωρήσουμε. Και στα επόμενα βήματα θα δείτε ότι όλοι οι συνάδελφοι θα εκπροσωπηθούν και στα όργανα και στις επιτροπές. Με αυτόν τον τρόπο θα δυναμώσουμε τη φωνή της Κεντρικής Μακεδονίας σε επίπεδο αυτοδιοικητικό. Είναι δεδομένη η δέσμευση και η διακήρυξή μου να προχωρήσουμε ενωτικά και αυτοδιοικητικά» δήλωσε ο κ.Καϊτεζίδης.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το νέο 25μελές Δ.Σ. της ΠΕΔΚΜ, που απαρτίζεται από μέλη τριών διαφορετικών παρατάξεων, συγκροτήθηκε σε Σώμα για την περίοδο 2019 – 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ